Пригоди

"Дуже пристрасно бажав, щоб ми всі тут замерзли", - у Миколаєві судять 72-річного діда, який наводив ракети на місто

Суд продовжив йому строк арешту ще на 2 місяці

Цей материал також доступний

У Миколаєві суд продовжив на два місяці арешт 72-річному колаборантові Віктору Ярмоленку, який наводив на місто російські ракети. Про це повідомив миколаївський активіст Дмитро Рябченко.

«Знайомтеся, миколаївці.Це дідусь Вітя Ярмоленко з Варварівки. Йому 72 рочки. Дідусь Вітя дуже пристрасно та нестримно любив росію. Чомусь такі гарячі та пристрасні почуття до батьківщини-матері не заохотили дідуся Вітю поїхати до обіймів такої коханої, величезної завищеної та чудової країни – він дуже любив її на відстані, ненавидячи тут все наше, наше рідне… і тужачи то за Сталіним, то за «комунізмом», що пішов у минуле, то слізно зітхаючи за кривавим катом та сифілітиком Бланком, якого повалили у нас на площі. І ось, під час підступної атаки росії на нашу країну дідусь Вітя дуже збадьорився і почав діяти активно, наближаючи таку любиму ними табірну систему», – написав він.

За словами активіста, незважаючи на властиву простоту, колаборант все ж таки вийшов на російських агентів і почав співпрацювати з ними.

«Дідусь почав передавати агентам та навідникам інформацію про місце розташування наших військ та техніки, коректував удари по місцях їхнього розташування. Ряд ракетних страйків було завдано по мікрорайону Варварівка саме завдяки дідусеві Віті. Далі цей пенсіонер, який любить іншу країну, почав надсилати окупантам фото та координати Миколаївської ТЕЦ та вузлових електростанцій. Дуже пристрасно бажав, щоб наше ТЕЦ розбомбили, і ми всі тут замерзли. Але труди діда Віті не були ідеологічно безкорисливими – він навіть отримував грошову винагороду від ришістів, які оплачували йому таку самовіддану працю», – написав Рябченко.

За словами активіста, в понеділок, 27 лютого, колаборанту знову продовжили на два місяці термін затримання.

«Засідання відбулося дистанційно, і ми бачили дідуся на екрані плазми в залі суду. Він там щось буркнув, що можна було б під домашній арешт – і його підтримав адвокат Чуб. Проте стаття, яку застосовують до дідуся, під числом 111 КПК України (Держрада) не означає перебування в Варварівці, яку він так полюбляє, куди він направляв ракети. Ще два місяці перебевання у СІЗО. Я думаю, що всі розуміють, що цей дід помре у в’язниці і НІКОЛИ не побачить свободи. Шкода, що ми дуже гуманні до таких – зрештою, там можна було вирішити все набагато швидше. За хвилину», – додав Рябченко.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button