Пригоди

Українські воїни звільнили Старомайорське за умов тотального мінування

Українським захисникам доводилося просуватися мінними полями для звільнення села Старомайорське в Донецькій області. Про це розповів речник сил оборони Таврійського напрямку капітан Валерій Шершень в ефірі телемарафону.

Українські воїни звільнили Старомайорське за умов тотального мінування.

“Коли наші штурмовики перейшли за середину села Старомайорське, на південну околицю, то зіткнулися з тотальним мінуванням. Росіяни замінували все що тільки можливо, навіть наші фахівці із СЗГ були спантеличені, наші інженери мали багато роботи, а сапери вдавалися до різних хитрощів при розмінуванні”. – сказав Шершень.

Він зазначив, що окупанти залишили багато пасток. Штурмовики просувалися зі спеціальними знаряддями, щоб знімати ворожі розтяжки, а потім робили підрив.

“Якщо (міну, – ред.) “пелюстка” знаходили, то довгою палицею треба було по ній бити, щоб пелюстка вибухнула. Як правило протипіхотні міни не чіпають, їх тільки помічають, бо під ними можуть бути допоміжні гранати”, – розповів він.

Шершень зазначив, що українські інженери не змогли евакуювати трофейну техніку зі Старомайорського через мінні поля.

“Є такі так звані “мінні шлагбауми” – перекриття шляху у вигляді мінування, об’їхати їх неможливо, тому що глибокі, широкі вирви від авіабомб. До того ж ґрунтові дороги розм’якли після дощів… Загалом ситуація контрольована, село дещо обстрілюється з артилерії та мінометів”, – заявив він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button