ЕкономікаСуспільство

У Миколаївській області аграрії засівають мінні поля - попри все, - Кім

Незважаючи на вкрай тяжку ситуацію, Миколаївська область вийшла в лідери в країні зі збирання врожаю зернових — це сталося не завдяки чомусь, а всупереч.

Про це в ефірі телемарафону 30 липня сказав голова Миколаївської ОВ Віталій Кім.

За словами Віталія Кіма, на Миколаївщині не було засіяно близько 18% площ, також аграріям довелося дещо змінити види сільгоспкультур.

– Це через характер наші аграрії сіються замінованими полями. У нас одна з найскладніших, чи не найскладніша ситуація щодо розмінування – майже щодня надходить інформація про вибухи в аграрному секторі. Але люди попри все сіються і хочуть сіятись далі. Тому я щиро дякую за велику витримку аграріїв. І це не завдяки – це всупереч усім вони роблять, – сказав Кім.

Щодо питання про те, куди подіти зібраний урожай — чи піде він на експорт чи залишиться в Україні, Віталій Кім сказав, що це залежить від цін на світовому ринку: продаватимуть тоді, коли буде прийнятна вартість та доступна логістика.

– Ми однозначно зменшимо експорт, бо переходять аграрії на технічні культури, які можна використати всередині країни. Близько 20% – збільшиться питома споживча вага, відповідно приблизно на 20% зменшиться експорт. Це дуже-дуже, в середньому по палаті, прогноз у Миколаївській області, – підсумував голова області.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button