Пригоди

Представився працівником банку: шахрай ошукав мешканку Миколаївщини на понад 30 тисяч грн

Злочинцю загрожує позбавлення волі до восьми років

Цей материал також доступний

До відділення поліції №3 Вознесенського райуправління надійшло звернення від жительки Южноукраїнська про те, що вона стала жертвою аферистів, про що повідомляє Головне управління Національної поліції України в Миколаївській області.

“Зі слів заявниці, вона оформила мобільний додаток одного із банків, при спробі увійти у власний онлайн-кабінет потрібно було ввести пароль.

Через деякий час жінці зателефонував невідомий чоловік, який пояснив, що допоможе налаштувати мобільний додаток, але для цього потрібно було назвати код, який надійшов у смс-повідомленні. Жінка виконала всі вимоги співрозмовника. Потім, увійшовши в мобільний додаток, виявила, що з двох карток зняли грошові кошти у сумі 30 тисяч 400 гривень”, – йдеться у повідомленні.

За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція статті передбачає позбавлення волі до восьми років.

Щоб не стати жертвою шахрайства з банківськими картками, дотримуйтесь простих правил:

– нікому не повідомляйте дані вашої банківської картки, особливо ПІН-код та CVV2 – код, навіть особам, які представляються працівниками банку;
– запишіть у свій телефон номер “гарячої лінії” вашого банку і при виникненні підозри щодо шахрайства відразу телефонуйте до банку з проханням заблокувати картку;
– не розголошуйте коди, які приходять вам на мобільний телефон під час здійснення операцій з банківською карткою;
– замовте у банку послугу смс-повідомлень щодо будь-яких транзакцій із вашого рахунку, це дозволить оперативно реагувати на будь-які неправомірні дії з вашими коштами.

Якщо ж ви все таки потрапили до шахрайської схеми, одразу зверніться до найближчого відділення поліції або телефонуйте на спецлінію 102.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button