Суспільство

"Миколаївводоканал" без тендерів заплатить улюбленій фірмі 7 млн за ремонт провалів каналізації

Провали, на ремонт яких наразі виділено кошти, утворилися майже місяць тому

Цей материал також доступний

Комунальне підприємство “Миколаївводоканал” повідомило про підписання двох договорів з ТОВ “Укрспецобладнання” на ремонт каналізаційних колекторів на 7,2 млн грн. Закупівлі вчергове проведені без тендерів, з посиланням на нагальні потреби, повідомляє Nikcenter.

Йдеться про роботи на каналізаційному колекторі діаметром 1000 мм по вул. Космонавтів, від Миколаївської до Турбінної, – на суму 4,87 млн грн, а також на колекторі діаметром 600 мм по вул. Флотській (мкр. Соляні) – на 2,33 млн грн. Розміщені в ProZorro тексти договорів, укладених 27 липня, не містять докладних кошторисів із вказанням вартості робіт та матеріалів. Раніше неодноразово повідомлялося про те, що водоканал купує будівельні матеріали за цінами вищими за ринкові.

Зазначимо, що провали, на ремонт яких наразі виділено кошти, утворилися майже місяць тому. Після цього 12 липня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За інформацією комісії, на Космонавтів стався провал довжиною 83 метри, на Флотській – 65 метрів.

Джерелом фінансування ремонтних робіт вказано власні кошти підприємства, водночас в обох випадках ціна договору може бути змінена.

Між тим, загальна вартість угод між водоканалом та ТОВ “Укрспецобладнання” у 2023 році досягла майже 62 млн грн. Лише єдиний раз фірма виграла на відкритому тендері підряд з ремонту колектору на тій самій вулиці Флотській вартістю 2,8 млн грн. В усіх інших випадках закупівлі проведені на неконкурентній основі.

ТОВ “Укрспецобладнання” зареєстроване у Миколаєві. За даними аналітичної системи YouControl, його власниками є Анатолій Крилов із синами, Андрієм та Максимом Криловими. Директор компанії – Маргарита Григорян, яка раніше заявила журналісту, що страждає на амнезію в питаннях виконання робіт.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button