СуспільствоТема дня

"Люди не хочуть спускатися в підвали", - депутат від Корабельного району

Наталя Горбенко - про укриття для звичайних мешканців

Цей материал також доступний

Згідно даних, оприлюднених на сайті Миколаївської міськради, в Корабельному районі є 79 укриттів. Про їх “якість”, а точніше, відсутність такої знають всі, але виправляти ситуацію влада не поспішає. Крім балачок – ніякого видимого руху в бік поліпшення умов безпеки для містян.

Натомість, депутатка Миколаївської міськради від Корабельного району Наталя Горбенко розповідає про те, що люди НЕ ХОЧУТЬ спускатися в підвали. Звучить як: А нащо їх тоді облаштовувати чи тримати цілодобово доступними? При цьому представниця влади, мабуть, не розуміє, чому саме мешканці не поспішають під час повітряних тривог у ті вонючі непридатні для захисту підвали… Бо ми знаємо дуже багатьох, хто на початку військових дій туди бігав, але швидко зрозумів, що більшість зі звичайних підвалів у районі не є безпечними укриттями: ні умов для перебування, ні запасних виходів…

“З усіх 79-ти в Корабельному районі два укриття мають статус бомбосховища (вони мають певні вимоги). З цих двох бомбосховищ: одне – приватне (це будинок культури Металургів), друге – державне. Всі інші укриття Корабельного району – це підвали. 20 – це підвали різноманітних комунальних закладів (це дитячі садочки, адміністрація), а 57 – це підвали багатоквартитрних будинків. Стосовно їх доступності: ми розуміємо, що вони не завжди відчинені… Тому не можу сказати, що ситуація дуже гарна і обнадійлива. Але! Хочу відмітити, що, якщо спочатку війни люди ходили в сховища, то зараз вони вже й не ходять… Може, звикли вже?..”, – розповіла в ефірі ТРК “Март” Наталя Горбенко.

Також вона сказала, що, згідно статистики по місту Миколаєву, найбільше від ворожих обстрілів постраждав Центральний район, а вже на другому місті – Корабельний.

“В нас є багато пошкоджень, в тому числі будинків: і приватного сектору, і багатоповерхових. В приватному секторі є будинки, які не підлягають відновленню.

В багатоповерхівках, на щастя, це пошкодження, які можна відремонтувати. Тобто в нас нема багатоповерхівок, які зруйновані вщент і не підлягають відновленню…”, – розповіла депутатка про Корабельний район.

будинок після удару
будинок на вул. Самойловича після ворожого обстрілу

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button