Пригоди

У Миколаєві почали судити матір і сина, через яких окупанти вдарили ракетою по житловій п'ятиповерхівці

Удар стався у жовтні 2022 року

Цей материал також доступний

У Центральному районному суді міста Миколаєва розпочато судовий розгляд обвинувального акту за обвинуваченням місцевого мешканця та його матері у вчиненні цілого ряду кримінальних правопорушень, про що повідомляє пресслужба суду.

Прокурор оголосила обвинувальний акт, відповідно до якого обвинувачені, за грошову винагороду, погодились на пропозицію адміністратора одного з Телеграм-каналів антиукраїнської спрямованості на проведення підривної діяльності проти України, шляхом повідомлення про рух та розташування підрозділів Збройних сил України та об’єктів критичної інфраструктури.

В подальшому чоловік систематично займався збором зазначеної інформації та даних про результати ворожих атак, з подальшою передачею відповідних файлів із зазначенням географічних координат представнику держави-агресора.

У тому числі, він надіслав скрін карти з координатами житлового будинку по вулиці Пограничній у місті Миколаєві, який не є військовим об’єктом по суті. 13.10.2022 року по цьому будинку було здійснено ракетний удар, внаслідок якого, через значні руйнування будівлі загинули 7 осіб, в тому числі дитина.

Після чого, на виконання завдання представника рф, чоловік проїхав біля місця здійснення удару та повідомив останньому про результати.

Також чоловік, разом із своєю матір’ю, неодноразово записували відео та аудіороліки, де оголошували, у тому числі надані їм заздалегідь матеріали, на підтримку дій держави-агресора більшістю мешканців Миколаєва, виправдовували повномасштабну збройну агресію та заперечували окупації частини територій України.

В подальшому зазначені матеріали, в агітаційних цілях представників держави-агресора, розміщувались у мережі Інтернет.

Обвинувачені у судовому засіданні частково визнали свою провину і погодились надавати покази в подальшому.

Судом також вирішено порядок дослідження доказів у провадженні, зокрема, вивчення письмових та речових доказів, допит свідків та обвинувачених.

Наразі у засіданні оголошено перерву.

Нагадаємо, що у Миколаєві у жовтні 2022 року затримали 27-річного чоловіка та його 54-річну матір за співпрацю з окупантами.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button