Пригоди

Шахраї ошукали ще двох миколаївців: на понад 75 тисяч гривень

Поліція встановлює особи злочинців

Цей материал також доступний

Шахраї ошукали миколаївців ще на понад 75 тисяч гривень, про що повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

До Миколаївського районного управління поліції звернувся 58-річний місцевий мешканець, який повідомив, що на його мобільний зателефонував невідомий, який представився співробітником служби безпеки банку. Співрозмовник повідомив, що з картки заявника намагаються зняти кошти і їх швидко потрібно перерахувати на іншу картку. Миколаївець назвав псевдобанкіру усі особисті дані, після чого з його рахунку були зняті кошти в сумі понад 25 тисяч гривень.

Ще один місцевий житель намагався отримати соціальну допомогу через посилання, яке йому надійшло на месенджер. 72-річний чоловік перейшов на вказаний сайт та ввів там дані своєї банківської картки. Вже через декілька хвилин із його рахунку було знято понад 50 тисяч гривень.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі.

Поліція вкотре закликає громадян не довіряти незнайомцям. Не поспішайте проводити будь-які операції за вказівками співрозмовників. Зателефонуйте на «гарячу лінію» банку або ж особисто відвідайте установу і вирішить питання із фахівцями.

Якщо ж ви, заповнюючи заявку, дійшли до розділу, де вас просять ввести дані банківської картки – зупиніться і вийдіть з даної сторінки, навіть якщо вона нагадуватиме відомий сайт банку чи іншої установи. Це так званий фішинг – вебресурс, який виманює реквізити платіжних карток під виглядом надання неіснуючих послуг.

Пам’ятайте, що брати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, потрібно лише з офіційних джерел, не переходьте за сумнівними посиланнями та не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.

Якщо відносно вас або ваших рідних чи близьких скоєно злочин, одразу телефонуйте на спецлінію 102.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button