Суспільство

Німецький оборонний концерн планує відкрити свій завод в Україні

Німецький концерн Rheinmetall збирається відкрити оборонний завод в Україні протягом наступних 12 тижнів, тобто не пізніше середини осені 2023 року.

Про це сказав директор концерну Армін Паппергер в інтерв’ю CNN.

Підприємство, де будуть ремонтувати броньовану техніку, а в перспективі – виготовляти за ліцензією бронетранспортери Fuchs, знаходитиметься на Заході України.

– Зараз [в Україні] є багато заводів, які виробляють продукцію військового призначення. Це просто ще один – і ми теж його можемо захистити, – сказав Паппергер.

Водночас він додав, що постачання боєприпасів має для України більший пріоритет, ніж виробництво нових танків. Протягом наступного року Rheinmetall збирається збільшити виробництво артилерійських снарядів зі 100 тисяч до 600 тисяч одиниць на рік, значна частина цього збільшення призначена для постачання в Україну.

Теоретично німецький концерн здатен буде забезпечити до 60% потреби України в артилерійських снарядах, сказав Паппергер.

Минулого тижня німецькі депутати попередньо погодили замовлення для Rheinmetall на виготовлення боєприпасів на суму 6 мільярдів євро, причому частина з них зарезервована для України. І якщо до повномасштабної війни в України концерну доводилося чекати на урядові контракти по два-три роки, то зараз формальності вирішуються за чотири місяці.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Перш за все, Україна повинна нарощувати власні потужності! Але як це можливо, коли вже існуючі українські стратегічно надважливі підприємства по штучно сфабрикованим причинам вносяться в санкційні списки! Чернівецький ТОВ Машзавод, чи не єдиний в даний час виробник в галузі важкого машинобудування, підпав під безпідставні та необґрунтовані санкції, які повністю заблокували роботу підприємства, діяльність якого є надзвичайно важливою з економічної та оборонної точки зору для України! В теперішній час це є справжнім злочином проти держави!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button