Суспільство

Зараз працюємо над відбудовою інфраструктури Миколаєва, - Сєнкевич

Загальна сума збитків, завдана інфраструктурі Миколаєва становить 860 мільйонів євро

Цей материал також доступний

В Миколаєві здійснена оцінка об’єктів, що були пошкоджені або зруйновані за 500 днів повномасштабної війни – житлові будинки, заклади медицини, освіти, культури тощо. Загальна сума збитків, завдана інфраструктурі Миколаєва через повномасштабне вторгнення Росії в Україну, становить 860 мільйонів євро.

Про це в ефірі телемарафону “Суспільного” розповів Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

“Гімназії імені Миколи Аркаса більше 130 років, вона пережила дві світові війни, а росіяни зруйнували її. Ми відбудуємо заклад. У співпраці з Данією плануємо реставрувати, бо це історична цінність. Інші будівлі, будинки починаємо відбудовувати. Довгий час Миколаїв був фронтовим, тому ми не могли робити капітальні видатки. Зараз працюємо над відбудовою. Зруйнована велика кількість інфраструктури. Разом з “Київською школою економіки” та проєктом “Росія заплатить” ми зробили первинну оцінку об’єктів, що були зруйновані, ця сума 860 мільйонів євро”, — сказав міський голова.

Під час повномасштабної війни від обстрілів російської армії загинули 159 цивільних людей, із них двоє – дітей.

Міський голова розповів про перші дні оборони Миколаєва.

“Хтось поїхав, хтось почав захищати місто. Із першого дня війни ми налагодили зв’язок, використовуючи мобільні телефони і рації, постійно були на зв’язку з Національною гвардією, з Територіальною обороною, з військовими. Виконували роль стройбату для наших військових – копали окопи в місті, робили блок-пости, містяни доєднались, робили в середині міста блок-пости і готували їжу військовим, бо спочатку ця логістика не була зроблена. Майже пів року комунальне підприємство, яке займалось харчуванням дітей у школах, годувало військових, щоб вони стояли на обороні нашого міста. Всі згуртувались. Служби працювали весь цей час”, — додав Олександр Сєнкевич.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button