Суспільство

В Миколаївській ОВА розповіли, як будуть реалізовувати програму «Помічник ветерана»

Область є однією з чотирьох пілотних, де цей проєкт будуть реалізовувати

Цей материал також доступний

Одним з основних напрямків програми «Помічник ветерана» буде працевлаштування військових та повернення їх до нормального життя, а пакет послуг, які програма надаватиме включає психологічну, кар’єрну та медичну допомогу.

Про реалізацію програми в Миколаївській області на брифінгу розповіла радниця патронатної служби начальника військової адміністрації апарату Миколаївської обласної військової адміністрації Неллі Яровенко, передають НикВести. Вона зазначила, що Миколаївська область — одна з чотирьох, де було запроваджено такий проект. Також до списку увійшли Вінницька, Дніпропетровська та Львівська. В цих областях відносно однакова кількість ветеранів у відсотковому співвідношенні.

Основною ідеєю програми є те, що навчена людина, так званий “помічник”, відіграє роль “містка” між життям на фронті та буденним.

Навчання таких спеціалістів проходитиме у Національному університеті “Києво-Могилянська Академія”. Курс триватиме три тижні. Загалом університет має навчити 400 фахівців, по 100 помічників на кожну з областей. Сьогодні до проекту відібрали усього 31 кандидата.

“Ці люди повинні бути зареєстровані в Миколаєві чи в Миколаївській області. Адже вони постійно мають бути в контакті з ветеранами та постійно надавати їм допомогу. Вони повинні мати диплом не нижче молодшого бакалавра, а вік від 23 до 60 років”, — підкреслила Неллі Яровенко.

Реєстрація на курс розпочалася ще 1 липня через інформаційний портал Е-ветеран. Початок навчання запланований на 1 серпня.

“Подати свою кандидатуру можна офіційно на сайті Міністерства у справах ветеранів, там досить проста форма подання цих документів. Помічником ветерана можуть бути самі ветерани, комісовані по тім чи іншим проблемам, члени сімей ветеранів та члени сімей загиблих захисників та захисниць”, — розповіла вона.

Витрати на навчання, харчування і проживання відібраних кандидатів до програми бере на себе Міністерство у справах ветеранів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button