ПригодиСуспільство

"Наші листи їм не доходять". Родина з Миколаєва чекає на повернення з полону морського піхотинця

Його статус полоненого підтверджений українською і російською сторонами. ВІДЕО

Цей материал також доступний

У Миколаєві родина чекає на повернення з російського полону морського піхотинця 36-ї бригади Дениса Проня. Чоловік з побратимами стримував російське вторгнення на Донеччині. Станом на 30 червня 2023 року його статус полоненого підтверджений українською і російською сторонами. Про це кореспондентам Суспільного розповіла дівчина Дениса Крістіна.

Пара познайомилася у 2019 році. За словами Крістіни, жити разом почали через пів року. Вона говорить, не вірила, що почнеться повномасштабна війна. Її хлопцю, морпіху з 36 бригади, довелось протистояти російським військам, тримаючи позиції на Металургійному заводі імені Ілліча в Маріуполі.

“Спочатку він телефонував кожного дня, потім дзвінок — раз на тиждень. Потім дзвінок кожні два тижні. І востаннє ми з ним спілкувалися 17 березня 2022 року. Після цього зв’язок зник. На 17 березня у них вже були порожні магазини, не було ні води, ні їжі. Все було розбомблено”, — розповідає дівчина.

Матір Крістіни Любов говорить, в новинах дізналася про те, що Дениса відзначили Орденом III ступеню “За мужність”.

“Крістіна мені телефонує 7 квітня — це якраз на Благовіщення. Вона десь прочитала в ЗМІ у Вайбері, наші українські новини, що Президент нагородив. І я так одразу… Вона: “Мамо, не хвилюйся, не посмертно”, — каже Любов.

А 19 квітня, говорять жінки, впізнали Дениса на відео одного з російських журналістів.

“Телефонувала, на СБУ давала заявку, у “Червоний Хрест”, Національне інформаційне бюро, МВСУ і десь ще з десяток гарячих ліній по військовополонених. Результати почали з’являтися тільки два місяці тому. Тобто рік результатів не було абсолютно. Статус змінювався. То він був військовополоненим, то безвісти зниклим”, — каже Крістіна.

За словами дівчини, від “Міжнародного Червоного Хреста” надійшло підтвердження з боку Росії, що чоловік перебуває в полоні. Впізнав його й один з колишніх військовополонених.

“Це Крістіні повідомили з СБУ, що вийшов наш військовополонений, якого обміняли, і він впізнав Дениса по фотографії. Денис знаходився в Рязанській області. Крістіна одразу ж написала листа. Конверт в конверт, як потрібно, поклала і надіслала… Але ж їм наші листи не доходять”, — говорить Любов.

Матір Крістіни каже, підіймає тему полонених і через різні соцмережі, об’єднуючись з іншими людьми, рідні яких також перебувають у полоні.

“Я ось просто читала, коли такі військові умови — можна протриматися тиждень. Морпіхи 36 бригади протримались 47 днів. Це справжні герої України. І наше завдання — повернути героїв додому”, — сказала Любов.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button