Пригоди

Завдала збитків на 440 тисяч: на Миколаївщині посадовиця віддала у приховану власність 140 га с/г земель

Вона була керівником однієї з держаних установ Веселинівської селищної ради

Цей материал також доступний

Зловживаючи своїм службовим становищем, 44-річна керівник однієї з держаних установ Веселинівської селищної ради надала у приховану власність третім особам земельні ділянки, які знаходяться у власності держави, повідомляє Вознесенське районне управління поліції Миколаївської області.

“У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що 44-річна жінка, будучи керівником однієї з держаних установ Вознесенського району, зловживаючи своїм службовим становищем, передала в користування земельні ділянки сільськогосподарського призначення обсягом 140 га, власником яких є держава, третім особам”, – повідомив заступник начальника ГУНП – начальник слідчого управління Едуард Соловйов.

Згідно з висновками проведених експертиз, внаслідок злочинних дій фігурантки державному бюджету було завдано збитків на загальну суму 440 тисяч гривень.

На підставі отриманих доказів слідчі Вознесенського райуправління поліції за процесуального керівництва Вознесенської окружної прокуратури повідомили фігурантці про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України «Зловживання владою або службовим становищем». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нині вирішується питання про відсторонення її від посади та обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button