Пригоди

Ще двоє попалися: чоловік та бабуся віддали шахраям 68 тисяч гривень

Постраждали 71-річна жінка та 46-річний чоловік

Цей материал також доступний

До відділення поліції №2 (Інгульського ВП) Миколаївського районного управління звернулась 71-річна місцева мешканка, яка повідомила, що стала жертвою шахрайських дій.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області, зі слів заявниці, на її мобільний зателефонував незнайомець, який представився співробітником одного з банків та повідомив, що потрібно терміново перерахувати грошові кошти на іншу картку, тому що існує загроза втрати грошові кошти через шахраїв. Жінка, довірившись співрозмовнику, виконала усі його вказівки і перерахувала на рахунок афериста 33 тис. грн.

Того ж дня до відділення поліції №4 Миколаївського РУП (Вітовський райвідділок) звернувся 46-річний чоловік, який також потрапив в одну із розповсюджених шахрайську схему. Так, в одному з месенжерів заявник побачив оголошення про соціальні виплати. Заявник перейшов за посиланням та почав заповнювати свої анкетні дані та банківського рахунку. Через деякий час потерпілий виявив, що з його картки зникли грошові кошти – більше 35 тис. грн.

За вказаними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч.ч. 1 та 3 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкції статей передбачають до восьми років позбавлення волі.

Шановні громадяни, пам’ятайте, ким би не представся телефонний співрозмовник і які б новини не повідомляв, ніколи не називайте дані своєї банківської картки, особливо CVV код, термін дії картки та одноразові паролі з повідомлень.

У жодному разі не поспішайте проводити будь-які операції за вказівками співрозмовників, обов’язково перевіряйте достовірність інформації, яку вам надають невідомі, зателефонуйте на “гарячу лінію” банку або зверніться до фахівця банківської установи.

Якщо ж ви все-таки потрапили в шахрайську пастку, одразу зверніться до найближчого відділення поліції або телефонуйте на спецлінію 102.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button