Пригоди

Переплата в 5,8 млн за укриття-зупинки: БЕБ провело обшуки на "Миколаївелектротрансі"

Обшуки відбулися не тільки у Миколаєві, а й у Вознесенську та Одесі

Цей материал також доступний

У вівторок, 27 червня, у КП «Миколаївелектротранс» детективи Бюро економічної безпеки провели обшуки, в ході яких вилучили документи щодо закупівлі бетонних павільйонів-укриттів у ТОВ «ІБФ «Елітмайстер», про що повідомляє Nikcenter.

Про обшуки у Миколаєві детективів БЕБ спільно з центральним апаратом СБУ написав на своїй сторінці в соцмережі також заступник голови Ради громадського контролю БЕБ Денис Жело. За його інформацією, проведено 10 обшуків у Миколаєві, Вознесенську та Одесі – на комунальному підприємстві, заводі, офісах, а також місцях проживання фігурантів кримінальної справи.

«Під прикриттям міської влади, директор КП «Миколаївелектротранс» Юрій Сметана у тандемі з місцевим бізнесменом Дмитром Коровієм налагодили корупційну схему щодо виведення бюджетних грошей у тіньовий сектор економіки», – заявив Денис Жело.

Нагадаємо, у жовтні минулого року КП «Миколаївелектротранс» без використання ProZorro уклало прямий договір на виготовлення та встановлення 14 тимчасових укриттів за 15,3 млн грн.

У травні цього року Держаудитслужба заявила про переплату у 5,8 млн грн за цим контрактом. Управління Південного офісу Держаудитслужби України у Миколаївській області провело перевірку за зверненням громадської активістки Юліії Міскевич. Аудитори посилаються на те, що «Елітмайстер» не підтвердив свої витрати на загальну суму 5 млн 834 тис. грн.

Керівництво КП «Миколаївелектротранс» заявило, що вже оскаржило в Миколаївському окружному адміністративному суді висновки держаудиторів.

На підприємстві стверджують, що у висновку аудиторів не йдеться про порушення з боку комунального підприємства. Претензії лише до непідтверджених взаєморозрахунків між «Елітмайстром» і його контрагентами.

«Це був або непрофесіоналізм, або зроблено для дискредитацій як місцевої влади, так і обласної влади і загалом державної влади під час війни, – заявив директор Юрій Сметана.

У травні цього року Департамент з питань цивільного захисту Херсонської ОДА теж без конкурсу уклав 2 угоди з ТОВ «Елітмайстер». За 20 бетонних конструкцій для укриття цивільних осіб заплатили 7,7 млн грн. Тож вартість однієї конструкції для Херсона склала 386 тис. грн. Вартість однієї споруди від «Елітмайстера» для Миколаєва – 1 млн 095 тис. грн.

Але через відсутність у ProZorro договорів, кошторисів чи технічних вимог до закупівлі, порівняти придбані бюджетним коштом укриття неможливо.

ТОВ ІБФ «Елітмайстер» має статутний капітал у розмірі 500 грн. До 2020 року вона була зареєстрована в Києві, відтоді змінила кількох власників і переїхала до Миколаєва. Із новою власницею Тетяною Кукушкіною, фірма напередодні війни отримала на тендерах департаменту енергозбереження Миколаївської міськради контрактів на 20 млн грн.

Дмитро Коровій є засновником кількох фірм у Миколаєві, зокрема ТОВ “Ді Кор-Буд”. Підприємство у 2021-2022 році отримала підрядів на 53 млн грн у Херсоні та Миколаєві. Зокрема, торік Миколаївелектротранс без використання електронної системи підписав з “Ді Кор-Буд” договір на 16 млн грн на ремонт однієї з ділянок вулиці Потьомкінської.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button