СуспільствоТема дня

Після покарання чиновників Сєнкевич вирішив виділити ще гроші на укриття

Пізніше приймуть програму, в рамках якої виділятимуться кошти

Цей материал також доступний

У Миколаєві багато укриттів, стан яких залишає бажати кращого, тож найближчим часом планують перерозподілити кошти на приведення їх у належний стан, а пізніше приймуть програму, в рамках якої виділятимуться кошти.

Про це на брифінгу у вівторок, 27 червня, заявив міський голова Олександр Сєнкевич.

Він розповів, що у Миколаєві є три типи укриттів: бомбосховища, протирадіаційні та найпростіші укриття, які розташовані у підвалах багатоквартирних будинків. Саме з останніми – найбільше проблем.

Згідно з діючими нормами, найпростіше укриття має бути обладнане вентиляцією, каналізацією, мати водопостачання та другий вихід. Якщо щось із цього відсутнє чи працює несправно, вважається, що укриття знаходиться у неналежному стані.

Однак у ході перевірки укриттів розкрилася ще одна проблема: у деяких укриттях, можливо, все з перерахованого вище є, але самі укриття недоступні — в них дуже складно потрапити.

Нагадаємо, що після трагедії в Києві, коли під час обстрілу загинуло декілька людей через закритий вхід до укриття, по всій країні провели інспекцію щодо стану сховищ та їхньої доступності для населення. У Миколаєві виявили дуже багато проблем з укриттями.

Варто також зазначити, що вчора президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони про покарання чиновників, відповідальних за незадовільний стан укриттів.

Одного звільнять, інший отримав догану: у Миколаєві покарали чиновників за неналежний стан укриттів

Сєнкевич сьогодні має підписати документ на оголошення догани першому заступнику мера Віталію Лукову та звільнення начальника управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Олександра Герасіменю у зв’язку з тим, що Миколаїв опинився серед лідерів, де виявлено найбліше проблем з укриттями.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. а вог Цуканов опять не при делах, млс.Ни одного убежища в районе не действуют при двух скществующих

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button