Пригоди

Одного звільнять, інший отримав догану: у Миколаєві покарали чиновників за неналежний стан укриттів

У мерії розповіли про покарання для чиновників

Цей материал також доступний

Міський голова Олександр Сєнкевич сьогодні має підписати документ на звільнення начальника управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Олександра Герасіменю у зв’язку з тим, що Миколаїв опинився серед лідерів, де виявлено найбліше проблем з укриттями. Про це мер заявив під час спільного брифінгу з очільником Миколаївсько ОВА Віталієм Кімом, передає кореспондент “ПН”. Першому заступнику мера Віталію Лукову оголосили догану.

Сєнкевич нагадав, що у місті є три типи укриттів: бомбосховища, протирадіаційні укриття та найпростіші укриття, які розташовані у підвалах багатоквартирних будинків. Саме з останніми проблем найбільше. По його словах, найпростіше укриття повинно бути обладнано певними речами: вентиляцією, каналізацією, мати водопостачання і другий вихід. І якщо хоч один пункт відсутній, або ж відсутнє все разом, то приміщення відносится до такого, що має неналежний стан.

Також під час перевірки укриттів у будинках були виявлені факти того, що деякі підвали закриті і потрапити до укриття неможливо, до того ж невідомо, в кого є ключі від дверей. Окрім цього, по документам є укриття на закинутих заводах та інших будівлях, які є аварійними, і не функціонують, тож потратити до них теж неможливо.

“Звичайно, що ця ситуація не могла бути неперсоніфікованою. Сьогодні мною будуть підготовлені документи щодо догани першому заступнику, який відповідає за підготовку цих укриттів. І звільнення керівника управління НС Олександра Герасімені”, – заявив він.

Сєнкевич додав, що будуть внесені зміни в онлайн-карту укриттів, де будуть позначені тільки функціонуючі укриття. Також на найближчу сесію винесуть питання щодо виділення коштів на приведення до ладі укриттів, мова йде про перерозподілення коштів Департамента ЖКГ, які вони зекономили на торгах. Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім попросив депутатів підтримати це рішення.

Нагадаємо, що після трагедії в Києві, коли під час обстрілу загинуло декілька людей через закритий вхід до укриття, по всій країні провели інспекцію щодо стану сховищ та їхньої доступності для населення. У Миколаєві виявили дуже багато проблем з укриттями.

Варто також зазначити, що вчора президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони про покарання чиновників, відповідальних за незадовільний стан укриттів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button