ПригодиТема дня

У Корабельному районі розділили 33 мільйони на ремонт доріг між "своїми" підрядниками

Адміністрація району за квітень-червень провела 13 закупівель послуг з ремонту доріг та тротуарів

Цей материал також доступний

У Корабельному районі понад 33 млн грн на ремонт доріг і тротуарів дісталися підрядникам, які повʼязані між собою. При цьому всі підрядники заклали різні ціни на асфальтобетон, які виявилися найвищими серед дорожніх тендерів у місті в першому півріччі 2023 року, повідомляє Nikcenter.

Адміністрація Корабельного району за квітень-червень провела 13 закупівель послуг з ремонту доріг та тротуарів. Формально 33,9 млн грн розподілені між п’ятьма виконавцями. Майже вся сума, 33,7 млн грн дісталася пов’язаним між собою компанії ТОВ «Кайсер» та підприємцям: ФОП Артем Гончаренко, ФОП Дмитро Басистий, ФОП Андрій Гурко, ФОП Тетяна Басиста.

За даними аналітичної системи YouControl, миколаївська компанія ТОВ «Кайсер» належить Дмитру Басистому, Андрію Гурко та Андрію Гончаренку. Перші дві особи є не лише повними тезками ФОПів, обраних адміністрацією району, але й зареєстровані за тими ж адресами.

Третій власник «Кайсеру» – Андрій Вікторович Гончаренко, зареєстрований за тією ж адресою, що й ФОП Артем Андрійович Гончаренко. До речі, останній виявився напрочуд талановитим дорожником: виконує підряди для адміністрації Корабельного району з 18-ти років. Зареєструвався хлопець як підприємець у жовтні 2016-го і того ж року відремонтував доріг на 4,1 млн грн.

У наданих на торги документах згадані фізособи-підприємці вказують техніку, орендовану у ТОВ «Кайсер» та ТОВ «Никстройград». Тому серед документів, наприклад, є договір оренди між ФОП Андрієм Гурко та керівником «Кайсеру» Андрієм Гурко.

Як виявилося, всі підрядники адміністрації Корабельного району використовують асфальт асфальтобетонного заводу, розташованого у с.Баловне, що належить ТОВ «Никстройград». Директором фірми є Віта Гончаренко. А власниками – та сама трійка осіб: Дмитро Басистий, Андрій Гурко та Андрій Гончаренко.

Як показав проведений аналіз дорожніх тендерів Миколаєва, у Корабельному районі не лише найдорожчий в місті асфальтобетон. Однакова асфальтобетонна суміш, з одного заводу, суттєво різниться за ціною у договорах власників того самого заводу.

Так, «суміш асфальтобетонна тип Б марка 1» у договорі з ФОП Андрій Гурко коштувала 5 978 грн за тонну. Практично одночасно міське комунальне підприємство «ЕЛУ автодоріг» придбало цей матеріал у ТОВ «Кайсер» по 4300 грн/т.

Аналогічна історія і з цінами на «суміш асфальтобетонну тип А марка 1». «Кайсер» у власному контракті порахував її ціну в розмірі 4607 грн/т. А от ФОП Дмитру Басистому, власнику того ж ТОВ «Кайсер», адміністрація району платить за цей матеріал 5457 грн за тонну.

Якщо взяти за основу ціни на асфальтобетон з контрактів ТОВ “Кайсер” і порівняти їх з цінами в контрактах Корабельного району із власниками фірми, що вони підписали як ФОПи, то в сумі переплата становить понад 1,5 млн грн.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button