ПригодиТема дня

Більше ста дітей покусали собаки в Миколаєві за І півріччя 2023 року

Лише в обласну дитячу лікарню на Миколаївській звернулися в 111 випадках укусів

Цей материал також доступний

Про збільшення в Миколаєві кількості дитячих побутових травм, в тому числі укусів собак, розповів під час свого інтерев’ю телеканалу “МАРТ” депутат Миколаївської обласної ради та головний лікар Миколаївської обласної дитячої лікарні Олександр Пліткін:

“Це щорічна проблема. Ми виконуємо свою роботу. Якщо в дорослих лікарнях (швидкої медичної допомоги, обласної лікарні), там “гаряча пора” – це зима, то в нас гаряча пора – це літо. Достатньо багато дітей звертаються. В середньому, десь від 25 до 45 дітей за добу звертаються в травматологічний пункт. Рани зовсім різні. І побутові. Хочу сказати, що за пів року до нас були доставлені 45 дітей, постраждалих від дорожньо-транспортних аварій.

В нас близько 111 дітей зверталися з укусами собак. Ось останні декілька місяців – достатньо великий потік по собакам.

А також десь біля 1200 дітей – це побутові травми. Ми проводили аналіз, і в нас за перший квартал було 700 дітей з травмами побутовими, а зараз останні два місяці вже 450 пройшло травм. Тобто діти катаються на скейтах, велосипедах, самокатах, падають з дерев – ну, літо…

Будь-яке порівняння проводити з минулим чи позаминулим роком – не дуже. Тому що в минулому році діти всі виїжджали, основна маса…”, – розповів Головний лікар.

Як уточнив Олександр Пліткін, діти потрапляють з укусами від собак не лише вуличних, а й домашніх:

“Домашні, до речі, більше можуть викликати травмування, чим безхатні собаки. Тому що собаки – це тварини, і якщо це домашня собака – до нього звикають, до нього можна ніс до носа, можна і поцілувати, й обійняти, і т.д. І ти можеш не очікувати реакцію цієї собаки, що вона може зробити у наступну секунду”.

Також Пліткін повідомив, що всім дітям, які потрапляють у травматичне відділення після укусів собак, обов’язково роблять щеплення.

“Усі діти. В нас є всі вакцини, і як тільки вони звертаються, ми вакцинуємо. Все необхідне робимо. Як правило, собаку таку виловлюють”, – повідомив він.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button