Пригоди

«Маю надію, що це є пік», - Кім про рівень води на Миколаївщині

Ситуація не є катастрофічною – вона контрольована

Цей материал також доступний

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім вважає, що станом на 12 годину п’ятниці, 9 червня, рівень води на Миколаївщині є піковим. Про це він сказав в ефірі «Апостроф.Live».

«Маю надію, що це є пік на сьогодні. Маємо кілька годин, що вода на збільшується у Снігурівці. Маємо незначне зменшення рівня води в Миколаєві. Вважаю, що це пік і дуже на це сподіваюся», – сказав він.

За його словами, рівень води в річці Інгулець піднявся на 6,01 метри, через що підтоплений 461 будинок, а 845 осіб було евакуйовано. Крім того, наголосив він, 30 населених пунктів знаходяться в зоні потенційного підтоплення, а 2300 будинків залишилися без електрики.

Кім наголосив, що ситуація не є катастрофічною – вона контрольована.

Що стосується ситуації на Кінбурнській косі, то вона майже перетворилася на острів, адже розмитий єдиний шлях на косу.

«Люди там знаходяться. Ситуація там важка, тому що там також знаходяться і окупанти, які не дають людям евакуюватися, покрали всю техніку пожежних, яка б могла ліквідувати пожежу, яка вже там декілька днів», – сказав Кім.

Також він прогнозує можливий мор риби, коли змішається морська вода із прісною.

Нагадаємо: 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, чим спровокували техногенно-екологічну катастрофу на півдні України.

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button