Пригоди

В Миколаєві хочуть розробити нову Схему теплопостачання за 15 млн, бо попередня недоцільна

Повідомила Алла Луцька

Цей материал також доступний

Міська влада Миколаєва має намір через суд повернути 1,2 мільйона гривень, які у 2018 році були проплачені підряднику за розробку Схеми теплопостачання міста, використання якої виявилося недоцільним.

Про це 6 червня під час брифінгу заявила директор департаменту енергетики, енергозбереження та інноваційних технологій Миколаєва Алла Луцька, передає кореспондент “ПН“.

Як відомо, у Миколаєві хочуть розробити нову Схему теплопостачання за ₴15 мільйонів – судова експертиза показала, що “використання попередньої за ₴1,2 мільйона є недоцільним”.

— Якщо казати про схему, яка була створена у 2018 році, то її замовляв департамент за 1 мільйон 200 тисяч, і вона була вилучена як речовий доказ. Але на сьогодні Миколаївська міська рада подала позов на стягнення з винних цієї суми, про повернення грошей до місцевого бюджету. Наразі судовий процес триває, – сказала Алла Луцька.

Відмітимо, Алла Луцька вважає, що депутати міськради не захотіли дати дозвіл на розробку нової Схеми теплопостачання міста, на яку знадобиться приблизно 10-15 мільйонів гривень, через “кримінальне минуле” департаменту.

Нагадаємо, у травні 2019 року поліція проводила обшуки в департаменті енергетики, шукаючи Схему теплопостачання міста. У департаменті назвали це політзамовленням. 22 серпня 2019 року прокуратура повідомила про підозру у привласненні 750 тисяч гривень підряднику – фізичній особі-підприємцю, який розробляв схему теплопостачання Миколаєва. За інформацією СБУ, ФОП використовував при розробці цієї документації реферати з інтернету. Загальна сума ціни цієї послуги склала 1,2 мільйона гривень.

Нагадаємо, ми писали:
“Теплый дом от Дятлова”: заказанные мэрией за 1,2 млн грн схемы теплоснабжения оказались рефератами из интернета

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button