Пригоди

«Рашисти здоров'я людям не додають», - у миколаївців під час війни загострилися проблеми з серцем

При цьому коректних даних по смертності немає

Цей материал також доступний

Через війну у миколаївців загострилися проблеми з серцем, у 2022 році в миколаївських лікарнях буо проведено 500 ангіографій і більшість з них – це інфаркти по екстренним показанням з проведенням стентування серця. Про це заявила начальниця управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай, передає “ПН”.

“Тільки за 2022 рік в нас було проведено 500 ангіографій, з них 415 – це інфаркти по екстренним показанням з проведенням стентування пацієнтів, і тільки 85 – планові коронарографії, які попереджають розвиток інфаркту.

За пеший квартал 2023 року вже проведено 170 ангіографій при інфарктах, якщо й надалі буде такий гострий коронарний синдром, то на кінець року матимемо не 415, а як мінімум 680.

Дійсно, стан людей дуже складний, тому ми заключили цей пакет з НСЗУ. Ми розуміємо, що та ситуація, яка є в країні, постійні катаклізми через рашистів, вони здоров’я людям не додають”, – заявила вона.

При цьому Шамрай відмітила, що коректних даних по смертності немає, адже порівнювати смертність за минулі роки, коли був коронавірс, та в період повномасштабної війни не можна. Однак, вона відмітила, що було 18 випадків смерті від інфаркту вдома, тому вона закликала населення вчасно звертатися за допомогою, адже міські лікарні у повному обсязі готові до надання невідкладної допомоги.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button