Пригоди

Вночі окупанти знов вдарили ракетами та дронами по Києву - сили ППО збили всі цілі

Терор Києва повітряними атаками триває

Цей материал також доступний

Вночі 2 червня 2023 року російські окупанти завдали вже 6-го повітряного удару по Києву за останні 6 днів, про що повідомили в Київській міській військовій адміністрації.

“І кожного разу ворог змінював зброю. Після балістичних ракет переддень, цього разу атака була комбінованою – дронами та крилатими ракетами одночасно. Пуски ракет були здійснені із стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспію, ймовірно – крилатими ракетами типу Х-101/555. Синхронно, з різних напрямків Київ атакували БпЛА, за попередніми даними – баражуючі боєприпаси «Shahed».

Але наша ППО – просто титани! За попередньою інформацією, у повітряному просторі над Києвом та навколо Києва силами та засобами протиповітряної оборони були виявлені і знищені понад 30 повітряних цілей різного типу (остаточні дані про кількість, тип ракет та БпЛА незабаром повідомлять Повітряні сили)! Інформація щодо руйнувань і потерпілих відсутня. Дані оперативного зведення збираються та уточнюються. В черговий раз дякуємо нашій ППО за збережені життя! “, – зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

Як додало згодом Командування Повітряних Сил ЗСУ, спершу російські окупанти атакували дронами-камікадзе “Shahed-136/131” – близько 23.00 у ніч на 2 червня. Заходили з південного напрямку, використовуючи рельєф місцевості та русло Дніпра. Близько 3:00 години крилаті ракети Х-101/Х-555, випущені стратегічними бомбардувальниками Ту-95мс з Каспію, уже були в повітряному просторі України. Заходили з північного напрямку, атакуючи Київ, маневрували, намагаючись ввести в оману нашу протиповітряну оборону.

“Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил, у взаємодії з ППО складових Сил оборони України, усі 15 крилатих ракет та 21 ударний дрон знищено!“, – йдеться у повідомленні Повітряних сил.

Як повідомляє Миколаївська обласна військова адміністрація, вночі, 2 червня, силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено ворожий ударний БпЛА “Shahed-136”

Крім цього, вчора, 1 червня, о 10:59 і об 11:31 ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає. О 16:30 обстрілів зазнали два населених пункти Куцурубської громади. Пошкоджено житлові будинки. Постраждалих немає.

У Миколаєві, Первомайському, Баштанському та Вознесенському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button