ЕкономікаСуспільство

«Не можу запевнити, що шлам не паритиме», - Кім про загрози після націоналізації МГЗ

Це є проблема, але на зараз завод охороняється і не розкрадений

Цей материал також доступний

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім не виключає, що під час спеки знов виникне пиління токсичного червоного шламу з полів Миколаївського глиноземного заводу. Про це він заявив під час брифінгу, пишуть «НикВести».

Він підкреслив, що під час процедури переходу заводу з державної власності у приватну є загроза виникнення екологічної проблеми зі шламовими полями. Для експлуатації полів необхідні кошти, проте в цей період підприємство залишиться без обслуговування.

«Зараз на заводі лишилось близько 300 людей, які саме зайняті у охороні і обслуговуванні полів. Ті поля, які з автоматизованим поливом, там ситуація трохи краща, там, де механічна та фізична обробка, гірше. Це є проблема, бо через перехід до державної власності є розрив між фінансуванням приватним та державним. В цей період він без обслуговування. Але на зараз завод охороняється і не розкрадений. Тримаємо на контролі. Проте я не можу запевнити вас, що шлам не буде парити. Це є екологічна проблема. Ми з цим боремось і завод з цим бореться, бо за свої кошти виплачував зарплати, доглядав поля. Вже зараз можу сказати, що давав воду і електрику на частину нашого міста. Я вдячний заводу і людям, які там працюють», – сказав він.

Як відомо, Миколаївський глиноземний завод створює найбільшу кількість відходів 4 класу у Миколаївській області.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button