Пригоди

Смерть дитини в «Казці»: жодна із "дівчат на батуті" не була офіційно працевлаштована

Поведінку дітей на батуті у дитячому містечку «Казка», де у суботу, 13 травня, загинула маленька дівчинка, контролювали оператори, які не були офіційно працевлаштовані.

Ця обставина з’ясувалася у вівторок, 16 травня, під час засідання у Заводському суді з розгляду запобіжного заходу щодо підприємниці Наталії Запорожченко, передає кореспондент «Новин-N».

Під час засідання суддя Сергій Щербіна зачитав письмові докази: протоколи допиту свідків, до яких увійшли так звані оператори атракціону. Виявилося, що всі троє дівчат, одна з яких — неповнолітня, не були офіційно працевлаштовані.

Підприємниці, підозрюваній за ч. 2 ст. 272 КК України («Порушення правил безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою»), поставили запитання: «Що входить в обов’язки оператора?». Вона пояснила: обслуговувати систему турнікета, а також стежити за чистотою і порядком на атракціоні. Водночас, офіційно дівчата не працювали.

– Їхню роботу було використано. Я ще раз наголошую: це – не найняті працівники. Це троє дівчат, які перебували на місці події. З ними інструктажів ФОП Запорожченко не проводила, спілкувалася виключно з правил поведінки кілька годин. Дівчата там були з метою отримання коштів за послуги. Якби вони мали ці інструктажі, то відповідальність, можливо, несли б самі. Вони стояли спинами до дітей і час від часу могли виходити за межі батута, – повідомила слідча, начальниця відділу розслідувань подій у сфері господарської та службової діяльності Ганна Пушкар.

Як дівчата влаштувалися в містечко і як адміністрація «Казки» допустила роботу непрацевлаштованих працівників — невідомо.

Які справи з іншими атракціонами і чи офіційно працевлаштовані інші працівники дитячого містечка, яке є комунальною установою, наразі не відомо.

Трагедія у миколаївському містечку «Казка» розігралася в суботу, 13 травня. Маленька Валерія Друца, якій 14 червня мало виповнитися 4 роки, прийшла на атракціон разом із мамою та старшим братиком. Із всіх атракціонів дівчинці найбільше сподобався батут. Саме на ньому і сталася трагедія: маленька Лера зачепилася за мотузкові петлі на стінці батута, внаслідок чого сталося удушення. Ні мама, ні оточуючі, які намагалися надати їй першу допомогу, ні працівники швидкої нічого зробити не змогли – дитина померла на місці події.

За фактом смерті відкрито кримінальне провадження щодо власниці атракціону Наталії Запорожченко, яку підозрюють у порушенні, передбаченому ч. 2 ст. 272 КК України.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Размышляя о случившемся ,я вспоминаю , то время ,когда у меня был маленьким мой внук ,он так -же любил горки и батуты .Были случаи ,когда батут был набит детьми ,он просто ПРЫГАЛ на ДЕТЕЙ СВЕРЬХУ и ему не важно было ,что под ним кто-то задохнется ,он просто радостно Визжал и думал в свои 4 года ,что так надо . Здесь могла произойти такая же ситуация --ДЕВОЧКУ просто затоптали дети .БАТУТ был забит детьми ,за ними фактически никто не присматривал и технику безопастности не ИЗУЧАЛИ !

  2. Мой комментарий изменили до неузнаваемости .Дело в том ,что дети прыгают друг на друга на батутах .тем более было на батуте около 20 человек детей !Девочку могли затоптать дети играя и веселясь ! За детьми явно никто не присматривал .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button