СуспільствоТема дня

По-новітньому: в Корабельному міняють підземні труби водопроводу безтраншейним способом

За один день комбінованим способом замінять 235 метрів підземних труб. ФОТО

Цей материал також доступний

В Корабельному районі міста Миколаєва (біля будинку по проспекту Корабелів, 20/3) проходять ремонтні роботи по заміні підземного трубопроводу, що виконуються ТОВ “ВіК технології” – підрядною організацією “Миколаївводоканалу”. Про це з місця подій розповідає кореспондентка korabelov.info.

Частину труб міняють, як раніше (відкритим способом) – для цього розрили траншею. А частину – по-новітньому: за допомогою бурильної установки, яка занурюється під землю і прокладає там горизонтально труби, тож для того не треба робити велику яму.

Більшість роботи вже механізована, і тому виконується дуже швидко. По цій адресі до кінця дня 10 травня обіцяють зробити три проколи і закінчити роботу.

Працівники показали і обладнання для приготування бентонітового роствору (який служить для охолодження бурового інструмента бурової машини), що використовується для статичного кріплення свердловини всередині.

«Пробурений отвір в землі заповнюється бентонітовою сумішшю для того, щоб не обрушилося, він тримає свердловину. І це сприятливе середовище для труби, бентоніт вимиває лишній ґрунт із свердловини”, – пояснив виконроб “ВіК технології” Анатолій Голобля.

Анатолій Голобля
Анатолій Голобля

«Цей об’єкт вважається аварійним, тому потрібно замінювати труби ще при старому діючому водопроводі. Щоб не відключати споживачів від водопостачання.

Довжина заміни труби складає 235 м, діаметр – 225 мм. Способи проведення робіт – безтраншейний (при бурових роботах) та відкритим способом – розробка ґрунту, прокладка труби і зворотня засипка.

Після того, як ми зробимо врізку в існуючу мережу водоводу, заповнимо свою трубу водою – робимо випробування. Після цього – промивка трубопроводу, а вже потім – переключення кінцевого споживача води до нової мережі», – розповів виконроб.

заміна труб водопроводу

Вікторія Чайка

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button