Суспільство

Порахують збитки: екологи обстежили територію навколо зруйнованої будівлі Миколаївської ОДА

об’єм утворених відходів — більш як 100 кубічних метрів

Цей материал також доступний

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища провели обстеження території навколо будівлі Миколаївської обласної державної адміністрації. Про це повідомили 5 травня в пресслужбі Держекоінспекції Південно-Західного округу.

“29 березня минулого року (2022-го) через влучання ракети було зруйновано центральну секцію будівлі. Як наслідок, на прилеглій території утворилася велика кількість будівельних відходів”, – нагадали в Держекоінспекції.

Метою обстеження є збір необхідної інформації для проведення розрахунку збитків, завданих засміченням земельної ділянки. Визначаються такі показники як загальна площа земельної ділянки та об’єм утворених відходів.

Загальна площа засміченої ділянки складає понад 5 тисяч квадратних метрів, об’єм утворених відходів — більш як 100 кубічних метрів.

Далі на підставі отриманих даних проводиться розрахунок збитку відповідно до затвердженої методики.

У подальшому інформація буде направлена на адресу Оперативного штабу при Державній екологічній інспекції України для фіксації, упорядкування інформації та формування єдиного реєстру збитків.

З метою висвітлення події у засобах масової інформації запрошені журналісти, з якими поспілкувалася перший заступник начальника інспекції Яна Майборода.

Також речниця Держекоінспекції Світлана Бешевець повідомила журналістам, що станом на 5 травня 2023 року збитки, завдані довкіллю внаслідок обстрілів російськими військовими Миколаївської області, складають понад 80 млрд грн.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button