Пригоди

Корупційна справа: заарештовано мера Одеси Труханова

Він не вніс 31 мільйон застави

Цей материал також доступний

Міського голову Одеси Геннадія Труханова взяли під варту, про що повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Таким чином, колегія суддів Вищого антикорупційного суду України задовольнила клопотання прокурора щодо зміни запобіжного заходу мера міста. Він є одним з обвинувачених у справі одеського заводу “Краян”. У САП зазначили, що обвинувачений не вніс 30,866 млн грн застави, визначеної судом. Тому прокурор звернувся з клопотанням про зміну запобіжного заходу: із застави – на тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

“ВАКС, заслухавши доводи сторін, частково задовольнив клопотання та застосував до обвинуваченого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення 13,42 млн грн”, – розповіли у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

На виконання рішення суду обвинуваченого взято під варту в залі суду.

У вересні 2016 року Одеська міська рада купила за 185 млн грн будівлю збанкрутілого заводу “Краян” у приватної компанії, яка на початку того ж року заплатила за комплекс на аукціоні 11,5 млн грн. Мер Одеси Труханов та інші посадові особи стали обвинуваченими у справі.

14 листопада 2018 року Малинівський райсуд Одеси почав розглядати справу по суті.

На лаві підсудних були Труханов, віце-мер Павло Вугельман, голова постійної комісії з комунальної власності міськради Василь Шкрябай, голова муніципального департаменту комунальної власності Олексій Спектор та його заступник Володимир Радіонов, директор ТОВ “Девелопмент еліт” (продавець адмінбудівлі) Петро Загодиренко, ТОВ Valton Group” Ігор Кравченко та підприємства “Брокбізнесконсалт” (оцінювач) Галина Богданова.

У квітні 2019 року САП заявила про необхідність узгодження нового обвинувального акту, після чого стало відомо про зміну суми, яку учасники заволоділи, – її зменшено до 92 млн грн.

9 липня суд виправдав усіх фігурантів, САП та оскаржила вирок у Вищому антикорупційному суді.

Вже наприкінці квітня 2023 року ВАКС обрав запобіжний захід Труханову у вигляді застави 30 млн 866 тис. грн, яку треба було внести не пізніше 5 днів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. А кто будет "пильнувати" ????? Ты наверно ?????? Через пару дней заплатит залог и будет на свободе труханов , наивный ты !!!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button