Пригоди

СБУ затримала віцемера Вознесенська: він організував схему розкрадання бюджетних коштів

Збитки склали майже 1 млн грн

Цей материал також доступний

Служба безпеки викрила схему привласнення бюджетних грошей, виділених на закупівлю продукції для Сил оборони у прифронтових районах Миколаївської області, до організації якої причетний перший заступник голови Вознесенської міської територіальної громади Андрій Жуков, – повідомляє прес-центр СБУ.

“Він залучив до незаконної діяльності двох своїх підлеглих – посадовців бухгалтерії міськради, а також голову місцевого благодійного фонду. Як свідчать матеріали розслідування, фігуранти налагодили злочинний механізм виведення у тінь бюджетних коштів під час публічних закупівель оборонної продукції. За попередніми даними, учасники оборудки завдали державі збитки на майже 1 млн грн”, – йдеться у повідомленні.

Під час обшуків за місцями роботи, проживання та в автомобілях фігурантів виявлено комп’ютерну техніку, документи та чорнові записи із доказами незаконних дій, понад 1 мільйон у гривневому еквіваленті.

На підставі зібраних доказів першому заступнику мера і трьом його спільникам повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах).

Як додали в Миколаївській обласній прокуратурі, за даними слідства, підозрювані, діючи за попередньою змовою між собою та зловживаючи службовим становищем, забезпечили проведення виконавчим комітетом Вознесенської міської ради закупівлю транспортних засобів – напівпричепів, без використання електронної системи закупівель “Prozorro” за завищеними цінами.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button