Суспільство

На Миколаївщині зареєстровано майже 15 тисяч заяв на отримання субсидій

12 тисяч цих заяв вже опрацьовані, рівень відмови складає 18%. ВІДЕО

Цей материал також доступний

У Миколаївській області станом на 28 квітня зареєстровано майже 15 тисяч заяв на отримання субсидій, їх призначатимуть на неопалювальний період — з 1 травня по 30 вересня.

Про це “Суспільному” розповіла заступниця начальниці головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області Ольга Ярошевич.

“Органами Пенсійного фонду в Миколаївській області прийнято майже 15 тисяч заяв на призначення або перерахунок субсидії. 12 тисяч цих заяв вже опрацьовані. Є ще у нас відмови. Це приблизно 18 відсотків”, — сказала Ольга Ярошевич.

За словами Ярошевич, більшість субсидій будуть перепризначені в автоматичному режимі.

“Але є такі категорії, яким обов’язково треба звернутися в будь-який зручний спосіб до органів Пенсійного фонду. Це особи, в складі домогосподарства яких є ВПО. Це ті особи, які орендують житло. Також домогосподарства, де зареєстрованих осіб є більше ніж тих осіб, які мешкають. Ті субсидіанти, яким не було призначено субсидію в опалювальний період”, — сказала Ольга Ярошевич.

Пільги призначатимуть і людям, в яких відсутні доходи в ІІІ та ІV кварталах, які в цей період не менше ніж місяць перебували в полоні, що підтверджується відповідними документами.

Аби отримати субсидію, потрібно подати заяву та декларацію про доходи, говорить начальниця сервісного центру Ірина Куюмжи.

“Людина, якщо переїхала у зв’язку з воєнним станом, і є внутрішньо переміщеною особою, вона за місцем свого проживання може оформити субсидію, додавши документи, що вона є внутрішньо переміщеною особою. Якщо вона надає договори, що винаймає житло, вона має право на субсидію, якщо господар не оформляв субсидію”, — пояснила Ірина Куюмжи.

Завдяки принципу екстериторіальності подати заяву можна в будь-який сервісний центр України, говорить Ірина Куюмжи. Також звернутися можна через додаток “Дія”, пошту або електронний портал.

“На цей час проходить централізація по всій Україні. Тому потрапляють справи з різних регіонів. Будь-яку область можемо перевіряти. Якщо доходи перевищують розмір плати, то в житловій субсидії буде відмовлено”, — сказала головна спеціалістка відділу контролю з питань призначення житлових субсидій та пільг Тетяна Норенко.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button