ПригодиТема дня

До банди Медведчука приєднався миколаївський депутат-втікач Невінчаний

Кум путіна після обміну заснував "політичний проєкт"

Цей материал також доступний

У січні 2023 року, після обміну обвинуваченого у держзраді Віктора Медведчука на українських військових, кум путіна дав інтерв’ю пропагандистському RT, в якому заявив, що створює новий «політичний рух» у росії. І цей рух, за його задумом, «розвінчає те, що Україна монолітна у своїх поглядах».

Відтоді Медведчук і учасники його проєкту, що отримав назву «Другая Украина», з’являються в російському і проросійському інформаційному просторі через соцмережі та російські державні телеканали. «Бек-вокалісти» Медведчука здебільшого повторюють або доповнюють меседжі російської пропаганди. Мовляв, Україною керують «божевільні нацистські бандити», які намагаються нав’язати «сатанізм та беззаконня», а Володимир Зеленський розв’язав «священну війну», «осквернивши Києво-Печерську лавру».

Кого Медведчук зміг долучити до своєї команди після власного обміну в рф? Журналісти проєкту «Схеми» (Радіо Свобода) встановили, що серед «другоукраїнців» є і чинні депутати українських міських рад, і регулярні спікери нині заборонених та уже закритих телеканалів Медведчука, і навіть ті, кого обвинувачували в Україні за важкими статтями – у поваленні влади та держзраді.

Серед інших колаборантів до руху «Другая Украина» долучився і Максим Невінчаний – давно вже “нерукопожатний” ексдепутат Миколаївської міськради від ОПЗЖ, який втік із України.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button