Суспільство

Зеленський пропонує відправляти голів військкоматів на фронт, а на їх місце призначити поранених бійців

Він дав серйозну рекомендацію головкому Валерію Залужному

Цей материал також доступний

Реформою територіальних центрів комплектування (військкоматів) від Міністерства оборони займатиметься заступник міністра Олександр Павлюк.

ТЦК входять до структури Сухопутних військ і не є структурою Міноборони, але Павлюк зокрема контролюватиме центри комплектації, про що міністр оборони Олексій Резніков повідомив на брифінгу, передає “Лівий берег”.

МО разом із Мінцифри оцифровує весь масив документів, багато документів в подальшому підтягуватимуться автоматично. Наприклад, свідоцтво про шлюб, яке всі військовозобовʼязані повинні подавати в ТЦК.

Друга частина реформи – кадрові рішення щодо тих, хто роками працює в військкоматах.

“Є одна з простих таких рекомендацій президента, він же Верховний Головнокомандувач, можу вам її озвучити. Він дав серйозну рекомендацію головкому Валерію Залужному переважну більшість воєнкомів основних, які давно сидять там, відправляти як військовослужбовців на фронт. А скеровувати на їх місце військовослужбовців, які отримали поранення, достойних героїв, які знають у тому числі як правильно проводити роботу по реалізації мобілізаційних потреб”, – пояснив він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Не тільки военкомів, а всіх військових, окрім жінок-військовослужбовців та цивільних працівників.

  2. Всё вірно! Має бути ротація, як у ЗС США. Там більше 2-х років на одному місці офіцера не тримають: 2 роки командуєш підрозділом, потім на 2 роки на адміністративну посаду, потім на 2 роки - в бойов у частину і т.д. Тобто, всіх воєнкомів і інших офіцерів ТЦК, хто займає посади 2 і більше років - у військо, а на їх місця тих, хто після поранення став обмежено придатним до військової служби

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button