Пригоди

Понад 20% лісів Миколаївщини засмічені боєприпасами та знищені пожежами

30 тисяч гектарів лісів, які ще не перевірені піротехніками

Цей материал також доступний

Загальна площа лісових насаджень на Миколаївщині становить 84 тисячі гектарів. Станом на 15 квітня внаслідок повномасштабного вторгнення РФ в Україну заміновано та засмічено вибухонебезпечними предметами понад 20 відсотків території лісів області. Через вибухи снарядів та боєприпасів виникають лісові пожежі.

Про це в ефірі Українського радіо розповів голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець, пише “Суспільне“.

“Південна частина України надзвичайно страждає від повномасштабного вторгнення Росії. Через вибухи снарядів та боєприпасів виникають лісові пожежі. У 2022 році вогонь охопив 2 277 гектарів лісів Миколаївщини, це в 400 разів більше, ніж у 2021”, — сказав Юрій Болоховець.

Найбільш небезпечними, за словами Юрія Болоховця, залишаються лісові угіддя Миколаївського лісового господарства. З 22 тисяч гектар небезпеку складають майже 11 тисяч, це 49 відсотків від усіх лісів філії.

Протягом десяти місяців у 2022 році було окуповано Снігурівське лісництво. Бої велися на територіях Мурахівського та Березнегуватського лісництв. Вибухонебезпечними стали більше як шість тисяч гектарів площі лісів.

“Вони опинилися під прямим та опосередкованим впливом бойових дій: ракетних та артилерійських обстрілів, авіаційного бомбардування, обстрілів зі стрілецької зброї, руху важкої бойової техніки лісами, створення позицій, мінування лісів. Внаслідок цього на території Снігурівського лісництва забруднено вибухонебезпечними предметами 2015 гектарів лісу, Мурахівського лісництва — 2660, Березнегуватського — 2388 гектарів”, — розповів Суспільному директор філії Баштанське лісове господарство Микола Гордієнко.

За словами Юрія Болоховця, станом на 15 квітня тимчасово окупованою залишається територія Кінбурнської коси, це близько 10 тисяч гектарів лісів.

“На Миколаївщині є території, які ще не перевірені піротехніками після перебування армії РФ або російських обстрілів. Це близько 30 тисяч гектарів”, — сказав голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button