СтаттіСуспільствоТема дня

"В повноті люблячого серця": як зустріли Великдень в Корабельному районі Миколаєва

ФОТО, ВІДЕО

Цей материал також доступний

Вже другий рік поспіль українці відзначають свято Воскресіння Господнього в умовах жорстокої війни. Але сила духу й віра не дають людям зламатись. Як зустрічають Великдень мешканці Корабельного району міста Миколаєва – розповідає кореспондентка korabelov.info, яка побувала біля новозбудованого храму «Святого Духу» Української Православної Церкви Київського Патріархату, що стоїть на вулиці Торговій. Багато людей сьогодні прийшли до церкви, чекаючи на освячення своїх святкових кошиків та благословіння священнослужителів.

“Христос Воскрес! Дорогі мої парафіяни, жителі Корабельного району, і не тільки, але й усього міста Миколаєва! В повноті люблячого серця, я вітаю всіх зі світлим Христовим Воскресінням. На сьогоднішній день хочу побажати насамперед Миру, Перемоги і, відповідно, всіх благ, які б нас динамічно направляли на правильне життя у Христі і виконанні його Закону.

Хочу висловити щиру подяку нашим воїнам-захисникам за те, що встали на правду, захищаючи нашу державу. Хочу висловити щиру подяку батькам наших захисників, які в патріотизмі виховали наших хлопців-воїнів. Також хочу висловити щиру подяку дружинам, які відпустили своїх чоловіків; діткам, які ростуть без батьківської уваги в той час, коли їхні батьки захищають нашу державу; та і всім тим, хто тримав духовний фронт протягом цього року і більше. Подяка велика і просто людське спасибі за те, що ми підтримали цей духовний фронт своєю вірою, цим самим помагаючи воїнам там на передовій. Зі святом, всі дорогі мої, і нехай вас береже Господь! Христос Воскрес!”, – привітав миколаївців отець Василь.

Велике свято. Хочеться перемоги і сили нашим воїнам – це саме велике бажання. А все інше… Головне, було би здоров’я. Ось це – храм духа. Тож, щоб наші воїни, наш народ був сильним духом, і щоб нічого не могло його зламати, – побажала українцям одна з мешканок району.

«Я думаю, що сьогодні у всіх радість, як би не було складно і не було тяжко, відчуття радості є. Ніхто би не міг подумати, що може таке статися. Але ми чекаємо, допомагаемо, чим тільки можемо, допомагаємо і на фронті, і так людям. Говоримо, допомагаємо, підтримуємо – все, що можемо, по-людськи робимо заради їх підтримки… По перш за все, хочу побажати нашій державі скорішої перемоги, щоб наші батьки, брати, сестри, чоловіки і внуки повернулися додому. І щоб вернулися наші хлопці, на яких би вони ділянках не були, повернулися здоровими, щасливими і найскоріше з’єдналися зі своїми родинами. Бо це є найголовніше і найприємніше, і найщасливіші моменти – коли сім’ї об’єднуються», – каже пенсіонерка Людмила Иванівна.

 

Бережімо цей промінь віри, надії та любові й просимо у Господа благословення для тих, хто сьогодні боронить Державу від ворога на усіх фронтах! Здоров’я та добробуту для усіх українців та найшвидшої Перемоги нашої країни в боротьбі із темрявою!

Нехай цей день вас надихає, додає сил і впевненості у тому, що перемога Світла – невідворотна. Разом ми обов’язково очистимо нашу Батьківщину від окупантів і відбудуємо її. Бо ми – на своїй, Богом даній, землі!

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button