Суспільство

Кабмін розширив ухвалу про видачу повісток

Уряд України вніс зміни до положення про терцентри комплектування та СП

Цей материал також доступний

Територіальні центри комплектування тепер можуть здійснювати призов на військову службу під час мобілізації та на особливий період незалежно від місця перебування чоловіків на військовому обліку. Про це свідчить ухвала Кабінету міністрів №318 від 7 квітня.

Уряд України вніс зміни до положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, затвердженого постановою КМУ від 23 лютого 2022 р. №154.

“Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки здійснюють заходи оповіщення та призову громадян (крім військовозобов’язаних та резервістів СБУ та Служби зовнішньої розвідки): на військову службу на заклик осіб офіцерського складу; на військову службу на заклик осіб з числа резервістів у особливий період (зарахованих до військового оперативного резерву)”, – сказано в абзаці 11 пункту 9.

Таких уточнень в ухвалі раніше не було.

Кабмін також виключив абзац 16 пункту 10, який передбачає, що ТЦК Автономної Республіки Крим, областей, міст Київ та Севастополь беруть участь у підготовці та виконанні завдань територіальної оборони у відповідній зоні територіальної оборони, а також абзац 17 пункту 11 – районні ТЦ та виконання завдань територіальної оборони у відповідному районі територіальної оборони.

В той же час, пункт 14 після доповнений абзацом про те, що керівник ТЦК в АРК, Києві та Севастополі відповідає за “здійснення заходів оповіщення та призову громадян на військову службу на заклик осіб з числа резервістів у особливий період (віднесених до військового оперативного резерву) та на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, відповідно до “порядку мобілізаційного розгортання”, визначеного Міноборони та Генштабом ЗСУ, а також на військову службу за призовом офіцерів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button