Суспільство

Мобілізацію в Україні ще не завершено, - Резніков

План по мобілізації не виконано

Цей материал також доступний

Затверджений ще на початку повномасштабного вторгнення росії план щодо мобілізації не завершений і не перевищений, про що в інтерв’ю Delfi розповів міністр оборони Олексій Резніков. Також він зазначив, що у Генштаба “немає необхідності оголошувати нову мобілізацію”.

“Так що, Генштаб з компенсацією втрат, які ми, на жаль, зазнаємо, продовжує справлятися в спокійному, поступовому темпі, і брак живої сили ми, звичайно, не відчуваємо… На самому початку основний, найбільший удар прийняла і витримала регулярна армія. Люди, які вже служили в армії і мали відповідний досвід. До них приєдналися ветерани початку російсько-української війни, ті, хто служив і воював з 2014 року. Таким чином, першим хвилям вторгнення протистояли перш за все ті, хто вже служив і воював. Але зараз, природно, сили оборони і безпеки країни комплектуються людьми, яких перш за все потрібно навчити”, – зазначив він.

Міністр нагадав, що в одній лише Великій Британії проходять підготовку 30 тисяч українських військових, а до цього процесу також приєдналися Канада, Скандинавські країни.

“У самій Європі досі діє безліч інших різних програм. Наших військових навчає також Литва, інші країни Балтії та Польща. Наші солдати навчаються користуватися системами ППО, артилерією, танками та іншою бронетехнікою. Військові проходять як індивідуальну, так і колективну підготовку, починаючи з рівня батальйону. Наразі особливо важливе значення надається підготовці тих підрозділів, які братимуть участь у контрнаступі. Він почнеться тоді, коли Генштаб вирішить, що час настав”, – відповів Резніков.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button