Суспільство

Рада повернула військовим, працівникам ДСНС та поліцейським доплату у 30 тисяч

Доплати діятимуть до кінця періоду воєнного стану

Цей материал також доступний

Верховна Рада України повернула військовим, працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій та поліцейським доплату у 30 тисяч гривень, про що повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

“Доплати діятимуть до кінця періоду воєнного стану. Важливо! Доплати повернули не лише військовим, а й працівникам ДСНС та поліцейським. Нарешті справедливість відновлена! Добилися цього”, – додав Олексій Гончаренко.

Водночас, як уточнив народний депутат Ярослав Железняк, ухвалене депутатами рішення передбачає повернення надбавки захисникам шляхом економії на скорочені зарплат для держслужбовців та менеджменту держпідприємств (до 10 мінімальних зарплат).

“І тут головне, щоб повернення надбавок спрацювало: скоріш за все, потрібно змінювати бюджет, обмеження на зарплати до 10 мінзарплат – це дуже мала економія. Навіть на 2% від запланованих видатків не вистачить. Нагадаю, що ми в день на виплати військовим витрачали 2,7 млрд грн. Тому я б поки не так однозначно стверджував, що повернули. Поки правильно буде: “грошове забезпечення працівників, службових і посадових осіб бюджетних установ/ДП обмежили до десяти розмірів мінімальної заробітної плати”, – додав Железняк.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button