Пригоди

Хотіла грошову допомогу: шахраї викрали з рахунку 35-річної мешканки Миколаївщини 52 тис. грн

Пам’ятайте, що на шахрайських сайтах завжди міститься заклик про введення пароля, особистих даних, даних про фінансові рахунки

Цей материал також доступний

У неділю, 9 квітня, до сектору поліцейської діяльності №1 Вознесенського райуправління звернулась 35-річна мешканка райцентру, яка повідомила, що стала жертвою шахрайських дій, – повідомляє Головне управління Національної поліції України в Миколаївській області.

“Зі слів потерпілої, в одній із соціальних мереж вона побачила оголошення про можливість отримання грошової допомоги. Жінка перейшла на запропонований сайт та ввела дані своєї банківської картки і персональні дані. Через декілька годин із її рахунку було знято 52 тисячі гривень”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці вкотре нагадують: щоб уберегти себе від шахрайських дій, не переходьте за сумнівними інтернет-посиланнями; не повідомляйте персональні дані, номер та строк дії банківської карти, PIN-код, CVV-коди, паролі; отримуйте інформацію, особливо, з приводу фінансових виплат та соцдопомоги, лише з офіційних джерел. Пам’ятайте, що на шахрайських сайтах завжди міститься заклик про введення пароля, особистих даних, даних про фінансові рахунки.

Якщо ви все таки стали жертвою шахраїв, необхідно зібрати інформацію, що підтверджує факти вчинення щодо вас шахрайських дій: чеки про оплату, квитанції з банку про проведення грошових операцій, роздруківки оголошень, посилання на сайт тощо, та негайно звернутись до найближчого відділення поліції або зателефонувати 102.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button