СуспільствоТема дня

На честь миколаївського десантника хочуть перейменувати вулицю у Києві

Автор петиції – Ганна Гудзь

Цей материал також доступний

Згідно з електронною петицією №11875, яка опублікована на сайті Київської міської ради, кияни просять перейменувати вулицю Чернігівську на честь миколаївського десантника, підполковника, Героя України Валерія Чибінєєва.

  • Автор петиції – Ганна Гудзь, наразі зібрано 5525 із необхідних для розгляду 6000 голосів.

“Вулиця Чернігівська у Дарницькому районі столиці має особливість: однойменна їй існує в Дніпровському районі. Для уникнення повторюваності та для вшанування сучасних героїв, які боронять Україну і віддають життя за її незалежність, доцільно перейменувати вулицю Чернігівську у Дарницькому районі на честь Героя України підполковника Валерія Чибінєєва”, – йдеться в петиції.

Звернулися до громадян із закликом проголосувати за петицію про перейменування вулиці і бійці миколаївської 79-ї окремої десантно-штурмової бригади.

“В соціальних мережах поширюється петиція про перейменування вулиці Чернігівської у Києві на честь Героя України підполковника Валерія Чибінєєва. Наша бригада не могла стояти осторонь цього, адже підполковник Валерій Чибінеєв служив у 79 ОДШБр, тому й пропонуємо підтримати цю пропозицію”, – зазначили у бригаді.

Валерій Чибінєєв уродженець тимчасово окупованого Бердянська, сирота, професійний військовий, з 2014 року на війні: у складі 79 окремої десантно-штурмової бригади визволяв Лиман Донецької області, брав участь у боях в районі Бірюкового, Ізвариного Луганської області, обороняв Донецький аеропорт, Авдіївку. Підрозділи під його командуванням успішно виконували бойові завдання – під час одного з них поблизу м. Авдіївки офіцер отримав поранення, але продовжував керівництво підрозділом.

Останні роки життя Валерій Чибінєєв служив у підрозділі спеціального призначення. Загинув 3 березня 2022 року в бою за місто Гостомель під Києвом в день свого народження – йому виповнилося 34 роки.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button