Пригоди

В Санкт-Петербурзі стався вибух в кафе - загинув пропагандист, 25 постраждалих

ВІДЕО

Цей материал також доступний

У центрі Санкт-Петербурга стався вибух у кафе, яке раніше належало Євгену Пригожину. Загинув “військор” Владлен Татарський (справжнє ім’я – Максим Фомін) спочатку було відомо про 19 постраждалих. Про це пишуть новинні канали із посиланням на росЗМІ.

Як повідомили ТАРС в екстрених службах, вибух стався у кафе “Стріт-бар” на Університетській набережній у центрі Санкт-Петербурга. Пізніше агентство повідомило з посиланням на правоохоронні органи, що у кафе спрацював вибуховий пристрій потужністю понад 200 грам тротилу.

Як пише “Фонтанка”, раніше кафе належало Євгену Пригожину. Тут у вихідні збирається дискусійний клуб Кібер Z фронт. Цього разу в кафе на Університетській набережній у Петербурзі відбувався творчий вечір російського “військора” Владлена Татарського.

За останніми даними, внаслідок вибуху в Петербурзі постраждало щонайменше 25 осіб, 19 із них госпіталізовано, – заявив губернатор міста Олександр Бєглов. Серед постраждалих – один неповнолітній.

Дівчина, яка вручила Фоміну статуетку з бомбою, у момент вибуху перебувала в приміщенні, – повідомляють росзмі з посиланням на очевидців.

– Було під 100 осіб. Одна за столиком сиділа якась Настя, каже: “Я художниця, хотіла робити героїку СВО, але це непросто. Тому я зробила ваш бюст поки що тільки”. Він у гардеробі. Йде туди, бере велику коробку, віддає йому, там щось позолочене. Він жартує – мовляв, сподіваюся, ви не зробили мене товстим. Каже спасибі, ставить поруч. Вона сідає на своє місце, минає хвилини три. Вибух, хлопок, полум’я, усі біжать. “Настя”, здавалося, не пішла заздалегідь, – повідомила свідок події журналістам.

При цьому повідомляється, що статуетку оглядали перед передачею, дівчина, яка її принесла, була знайома із загиблим.

Довідка: Владлен Татарський, справжнє ім’я – Максим Юрійович Фомін. Народився 25 квітня 1982 року в Макіївці Донецької області.

У 2011 році отримав термін за пограбування банку, відбував покарання в колонії Горлівки.

У 2014 році, користуючись плутаниною, що настала, він утік із в’язниці. Далі він приєднався до проросійських бойовиків на Донбасі. Потім його знову посадили, але Олександр Захарченко помилував його. Після чого Фомін до 2019 року “служив” у різних військових частинах проросійських бойовиків на Донбасі.

У 2019 він звільнився і зайнявся блогерською діяльністю, поїхав працювати в Москву.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button