КультураПригоди

УПЦ МП досі не виїхала з Києво-Печерської лаври і зриває роботу комісіі Мінкульту

УПЦ МП досі перебуває на території Києво-Печерської лаври всупереч рішенню адміністрації заповідника. Згідно з договором, з 29 березня МП мав звільнити храми і приміщення.

Про це повідомляє “Уніан”.

УПЦ МП проводить і транслює службу в прямому ефірі в соцмережах. Журналісти нацмарафону новин повідомили, що богослужіння триватиме до 10-ї ранку. У цей час туди має прибути комісія з оцінки залишеного УПЦ МП держмайна та з його повернення державі.

За іфномрацією ЗМІ, на території лаври збільшилася кількість правоохоронців, вони оглядають машини, що в’їжджають і виїжджають. При цьому, доступ до храмів відкритий.

По закінченню служби митрополит Павло заявив, що комісію Мінкульту не допустять на територію Лаври.

“Вони не мають права. Хто такий РНБО? Сьогодні є, а завтра – немає. Мене здивувало, що він говорить (секретар РНБО Олексій Данілов – УНІАН) про державу… Держава – це весь народ. Це не Данілов, не президент, а весь народ… Ми не будемо пускати (комісію – ред.)”, – сказав Павло в коментарі журналістам.

Також ЗМІ помітили на території лаври кортеж Онуфрія.

 

Наразі УПЦ МП блокує перший день роботи комісії. Загалом на огляд держмайна комісії виділили три місяці. За словами представниці комісії, двері до храму зачинені.

“Будемо робити зовнішнє обстеження, складати акти в рамках закону. У нас три місяці для цієї діяльності, але сьогодні перший день. Я так розумію, так нас “благословляють”, – розповіла в коментарі журналістам директор департаменту культурної спадщини Мінкульту Маріанна Томін.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button