Пригоди

В Україні з 1 липня планують повернути довоєнні податки та перевірки бізнесу

Це стосується територій, де не йдуть бойові дії

Цей материал також доступний

Податкову систему України з 1 липня повернуть до того стану, як вона функціонувала до початку війни, тобто повернуться податкові перевірки та штрафи. Про зазначив голова фінансового комітету парламенту Данило Гетманцев під час телемарафону, передає РБК-Україна. За його словами, “в середньому на місяць збираємо податків 80 млрд гривень, а на війну ми витрачали 130 млрд гривень”.

“Тобто решту ми збираємо за рахунок запозичень, облігацій. Наші партнери не дають грошей на безпеку та оборону, це ті гроші, які ми повинні збирати всередині країни”, – сказав він.

Він зазначив, що конкретно пропонується скасування 2% податку з обороту, який ввели навесні минулого року та який є альтернативою загальній системі оподаткування.

“Ми вважаємо, що він відіграв свою роль і погоджуємося з МВФ, що його наразі треба відміняти з 1 липня”, – сказав депутат.

За його словами, також відбудеться відновлення документальних перевірок на тих територіях, де не йдуть бойові дії, та відновлення покарань за невиконання податкових обов’язків на тих територіях, де не йдуть військові дії.

“Власне цим і приводиться система податкова до того стану, тих правил, які існували в мирний час до початку активної фази війни”, – сказав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button