Пригоди

На Миколаївщині землі нацпарку «Бузький Гард» незаконно передали у приватну власність

Мова йде про ділянки загальною площею 5,6 га вартістю 168 млн грн

Цей материал також доступний

Миколаївською обласною прокуратурою до суду подано позов в інтересах держави в особі Миколаївської облдержадміністрації та Національного природного парку «Бузький Гард» про повернення земель природно-заповідного фонду загальною площею 5,6 га вартістю 168 млн грн.

«Прокуратурою встановлено, що органом місцевого самоврядування Вознесенського району, всупереч вимогам діючого природоохоронного законодавства, незаконно передано у власність громадян три земельні ділянки площею 1,89 га кожна, за рахунок земель Національного природного парку «Бузький Гард» для ведення особистого селянського господарства. Внаслідок цих незаконних дій, особливо цінні землі природно-заповідного фонду загальною площею 5,6 га вибули з державної власності та були передані у приватну власність громадян під виглядом земель сільськогосподарського призначення», – йдеться у повідомленні обласної прокуратури.

Наразі судом відкрито провадження у справі, її розгляд триває.

Довідково: Національний природний парк «Бузький Гард» створений відповідно до Указу Президента України 30.04.2009 №279/2009 та має площу 6 138,13 га. Парк відповідно до вказаного указу отримав статус території природно-заповідного фонду загальнодержавного значення та є об’єктом Смарагдової мережі Європи.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button