Суспільство

"Миколаївелектротранс" отримав черговий транш від європейського банку на закупку тролейбусів

Він склав 525 тисяч євро

Цей материал також доступний

Миколаїв відновлює роботу з Європейським банком реконструкції та розвитку в рамках проєкту оновлення тролейбусного парку, а комунальне підприємство “Миколаївелектротранс” станом на березень 2023 року отримало черговий транш у розмірі 525 тисяч євро.

Про це кореспондентам Суспільного розповів директор підприємства Юрій Сметана. З його слів, йдеться про кредит, в рамках якого місто закуповувало тролейбуси марки “Дніпро”, але у зв’язку з військовою агресією росії дія договору призупинилася.

“Протягом 2023 року вели перемовини з банком. Міський голова Олександр Сєнкевич також неодноразово зустрічався з представниками банку та пояснював необхідність продовження та відновлення фінансування. І ось ми вже отримали транш. Я був на підприємстві, там є готових до відправки 10 тролейбусів, це повністю відповідає тому контракту, який ми підписали з постачальником на 40 нових тролейбусів, 30 — ми вже отримали до 24 лютого 2022 року“, — розповів він.

Сметана додав, що тролейбуси добре показали себе в роботі.

“У них є аварійний хід автономний в рамках одного кілометра. Навіть, коли були моменти складності руху, спричинені різними моментами, і ДТП, і після обстрілів Миколаєва, ми застосовували дану функцію і продовжували рух. Тому це дуже гарна функція в цього тролейбуса, взагалі водії дуже добре про них відгукуються”, — сказав він.

За словами керівника підприємства, Миколаїв одне з небагатьох міст в Україні, що придбало останню модифікацію тролейбуса марки “Дніпро Т-203”.

“Новіших нині в Україні немає. Там вже замінена панель керування. Тому вони дуже добре себе зарекомендували в стандартних умовах, а також в роботі під час війни. Там є комфорт для пасажирів та водіїв”, — зазначає Юрій Сметана.

Станом на березень щоденно підприємство випускає на лінію 28 тролейбусів та 19 трамваїв.

“За всіма планами розвитку міста Миколаєва, відбудови Миколаєва, наша потреба у складі водіїв тролейбусів — це 200 водіїв, станом на березень ми маємо 67. Тому водіїв катастрофічно не вистачає”, — розповів Сметана.

Обстріли пошкодили 32 тролейбуси, з них п’ять — не підлягають відновленню.

“18 тролейбусів, які ми відремонтували, це нові тролейбуси марки “Дніпро”. Усього 27 тролейбусів ми відновили, і вони вже курсують вулицями міста. Я вдячний постачальникам скла, які на той час розуміли ситуацію, в якій було місто Миколаїв, під щоденними обстрілами. Вони відклали всі свої замовлення і зробили наше замовлення по склу без черги, і протягом тижня доставили це скло в Миколаїв”, — говорить Юрій Сметана.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button