Економіка

Власника цементного заводу в Миколаєві внесли до списку міжнародних спонсорів війни

Buzzi Unicem - власник заводу Dyckerhoff, розташованого на Миколаївщині

Цей материал також доступний

Італійського виробника цементу Buzzi Unicem внесли до списку міжнародних спонсорів війни через ведення бізнесу в рф, – повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції.

Саме ця компанія є власником заводу Dyckerhoff, що розташований та працює на території Миколаївської області.

НАЗК внесло Buzzi Unicem у перелік міжнародних спонсорів війни через те, що «незважаючи на свою заяву про відмову від будь-якої операційної участі в російському бізнесі, Buzzi Russia продовжує розширювати свій бізнес в РФ».

— Компанія зараз входить до п’ятірки лідерів цементної промисловості в Росії, маючи найбільшу середню потужність цементного заводу в групі. Загалом за період з 2016 по 2021 роки російський підрозділ Buzzi Unicem сплатив податків та інших обов’язкових платежів в бюджет рф на 62 мільйони євро, – йдеться у повідомленні.

Для порівняння, це вартість 206 ракет «Точка У» – це саме ті ракети, якими 8 квітня 2022 року росія завдала удару по залізничному вокзалу в Краматорську, підкреслили в НАЗК.

Зокрема, Buzzi Russia співпрацює з Міноборони Росії та постачає свою продукцію найбільшим підконтрольним державі підприємствам, таким як «Роснефть», керівництво якої перебуває під санкціями та має тісні зв’язки з президентом РФ та «Росатом», який був причетний до погроз усьому світу можливою ядерною трагедією на ЗАЕС.

— Також, за наявною інформацією, компанія висловлює велику вдячність своїм мобілізованим співробітникам у російських соціальних мережах. Так, дочірня SLK Cement відправляла постачання російському артилерійському підрозділу, до складу якого входять співробітники Buzzi.

Таким чином, продовження веденню бізнесу Buzzi Unicem у Росії означає пряму підтримку та спонсорування тероризму РФ, – додали в НАЗК.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button