ПригодиСуспільство

Зруйнована після влучення ракети в будівлю: бібліотека в Балабанівці не може працювати

Повідомив начальник управління культури Миколаївської міської ради

Цей материал також доступний

За час війни в 2022 році в Миколаєві відбулась дуже серйозна переорієнтація бібліотек з соціо-культурної сфери на гуманітарну сферую Майже всі бібліотеки працювали. Декілька були зачинені з технічних причин, а інші бібліотеки працювали як гуманітарні центри. В перші дні війни туди почали приходити люди, приносити ліки, приносити речі для військових, для допомоги фронту. І потім вже, з появою програми по видачі безкоштовного хліба в місті Миколаєві, всі наші бібліотеки долучилися до цих процесів, – розповів начальник управління культури Миколаївської міської ради Юрій Любаров.

Під час брифінгу на минулому тижні він також повідомив про бібліотеку-філію №17 (це в Балабанівці, на перетині вулиці Кобзарського і проспекту Богоявленського): вона була зруйнована майже повністю після прямого влучення ракети в будівлю. І сьогодні ця бібліотека вже не працює. “І найближчим часом вона працювати, на жаль, не зможе”, – додав чиновник з міськради.

СПРАВКА: Бібліотека в мікрорайоні Балабанівка привертала до себе увагу завдяки спортивно-розважальному простору «Бібліокемп», який було створено за принципом кемпінгу на прибібліотечній території.  Це локація з обладнанням для відпочинку, дитячим ігровим комплексом, спортивним знаряддям, альтанками, гойдалкою, тенісним столом. Тут проводилися пізнавальні, дозвіллєві, конкурсні та ігрові програми сімейного дозвілля; відбувалися зустрічі з цікавими людьми, майстер-класи різного спрямування, свята.

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button