СуспільствоТема дня

Мешканці Балабанівки звертаються до мера, який не збирається відновлювати зруйновану росіянами школу

ФОТО

Цей материал також доступний

У четвер, 2 березня, у мікрорайоні Балабанівка (біля зруйнованої російськими обстрілами гімназії №49) зібрались вчителі, учні та їх батьки, які збирали підписи за те, щоб школу відбудували, адже це єдиний навчальний заклад на весь мікрорайон. Про це повідомляє кореспондент «Преступности.НЕТ».

Вчителька Катерина Чопенко повідомила, що міський голова Олександр Сєнкевич у своєму онлайн-ефірі 24 лютого повідомив, що поки невідомо, чи будуть відновлювати цю школу. Можливо, влада вирішить відбудувати найближчу школу №48 за новими стандартами, яка є більшою, і пустить до неї шкільний автобус.

Нагадаємо, “Корабелів.Інфо” писали:
Люди обурені: мер не планує відбудовувати зруйновану ворогами школу в Корабельному

“Зруйнована 49 школа була маленька, і поруч із нею немає великих шкіл. А найближча, яку плануємо відбудовувати, це 48. Будувати ще одну… Дивіться, є такий принцип, називається Build Back Better. Це означає, що, якщо ми будемо відбудовувати щось – це не означає, що ми побудуємо маленьку школу на місці маленької розбомбленої або більше – на місці розбомбленої великої. Ми відбудовуватимемо вже за новим Генпланом: одну велику побудуємо красиву і зробимо автобус, як це робиться в Європі, в Америці тощо – у нормальному світі… Можливо, 48 школа буде побудована більшою, красивішою, і запустять шкільні автобуси. Буде відомо після оновлення Генерального плану та після розробки нашими партнерами, — розповів мер у своєму онлайн-ефірі.

Після цієї інформації від міського голови, до вчителів почали звертатися як діти, так і їх батьки, адже це єдиний навчально-розважальний центр у мікрорайоні. До війни в школі навчалось 220 дітей з 2-го по 9-й класи. У мікрорайоні ж проживає 758 дітей шкільного віку, проте наразі кількість може бути інша, бо немає доступу до повної інформації, адже хтось виїхав чи змінив місце проживання.

— 48 школа знаходиться в кілометрі звідси через пустир. Якщо дитина запізниться на автобус, то доведеться йти через пустир, там собаки. Не кожні батьки відправлять свою дитину через пустир, треба або звільнятись з роботи і водити до молодшої школи. А тим, хто живе в кінці мікрорайону, то йти треба 2-3 кілометри. А що буде з вчителями. В нашій школі працює 16 вчителів, вони просто залишаться без роботи. Тому зараз ми збираємо підписи, щоб влада відбудувала школу. Ми не просимо побудувати нову, просто відбудуйте один постраждалий корпус і все. Інші корпуси практично цілі, – розповіла вчителька.

Директор закладу Людмила Славинська відмітила, що їй дуже важко дивитися на руїни, які залишились від школи, адже вона сама та її діти навчались у цій школі. До того ж вона вже 19 років керує цим навчальним закладом. По її словах, ніхто з вчителів та працівників школи не виїхав з міста і продовжує працювати та навчати дітей в онлайн-форматі. У зруйнованій частині будівлі знаходився спортзал, вчительська та прохід у корпус для старших класів. Вхід наразі перекрили, щоб ніхто не залазив до зруйнованої будівлі.

Мешканці мікрорайону активно виступали проти зносу школи та того, щоб їх діти ходили до іншої школи. До того ж, в них були прохання, щоб при відбудові школи поряд побудували і дитсадок. На їх думку, це збільшить кількість учнів у школі, адже багато батьків віддають дітей після дитсадочку у ті школи, які знаходяться поряд з дитсадком у місті, та куди йде більша частина дітей з групи.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button