Пригоди

В портах Миколаївської області через вторгнення росії заблокованими залишаються 30 суден

Україна неодноразово заявляла про необхідність долучення миколаївських портів до "зернової угоди"

Цей материал також доступний

В Україні від початку повномасштабного російського вторгнення залишаються заблокованими понад півсотні суден із членами екіпажу та різними вантажами, про що агентству “Інтерфакс-Україна” повідомили в пресслужбі Адміністрації морських портів України.

Станом на 14 березня в портах країни заблоковане 51 судно приблизно з 670 тисячами тонн різних вантажів, зокрема зернових, на суднах перебувають майже 230 членів екіпажу. Водночас у портах Миколаївського регіону заблоковані 30 суден, з яких вісім – із понад 165 тисячами тонн агропродукції.

“Українська сторона неодноразово наголошувала на необхідності розширення Чорноморської зернової ініціативи з включенням портів Миколаївського регіону. Це дасть змогу значно збільшити обсяги експорту українського продовольства до нужденних країн світу”, – зазначили в Адміністрації морських портів України.

Нагадаємо, ми писали: джерела в страховій галузі повідомили, що понад 60 суден застрягли в багатьох українських портах. Тільки в Миколаєві, за оцінками судноплавства, застрягло близько 26 суден.

Також раніше повідомлялося:
“Порти Миколаївської області на 90% готові до “зернового коридору”, – Віталій Кім у лютому 2023 року

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button