ПригодиСуспільство

На Одещині затримали на блокпосту та мобілізували чоловіка, який приїхав у справах

На Одещині мобілізували 28-річного уродженця Черкаської області Василя Кириченка, який приїхав у регіон на кілька днів у справах. Адвокат мобілізованого Віктор Маслій стверджує, що його клієнта насильно доставили до обласного центру комплектування в Одесі та утримують проти волі.

Про це повідомляє  “Супільне”.

За словами адвоката, Василя Кириченка затримали 6 березня на блокпосту біля міста Білгород-Дністровський та доставили до Одеського обласного центру комплектування.

“На той момент там перебувало понад 10 осіб. Їм надавали порожні бланки документів для проходження військово-лікарської комісії (ВЛК). Щоб вони поставили свої підписи. Наш підзахисний — мешканець Черкаської області. Тут був по роботі проїздом. Проходити комісію в Одесі він не може: тут немає його облікових даних, немає медичних документів”, – розповів Маслій.

Адвокат стверджує, що йому не дозволили зустрітися із клієнтом. Він викликав поліцію. Юрист стверджує, що його клієнта не мали права затримувати, і наполягає, що Кириченко має проходити військово-лікарську комісію на Черкащині, де перебуває на обліку.

Сьогодні адвокат дізнався, що його клієнт вже перебуває у військовій частині, де до нього  нібито застосовуються тортури.

“Здійснюються погрози, що якщо він самостійно не пройде ВВК, то його змусять пройти. Вже видали їм форму, ночами піднімають по тривозі, змушують віджиматися, бігати, тобто відбуваються щодо нього тортури, тортури”, – каже Маслій.

Що сказали у військкоматі

В Одеському обласному територіальному центрі комплектування у відповідь на запит видання  запевнили, що не порушували закон.

“Все згідно із законом. Немає такого закону, який забороняє з якогось військкомату закликати”, – прокоментувала прес-секретар обласного ТЦК Ірина Драган.

Вона запевнила, що з мобілізованого “все добре” і ніхто над ним не знущається.

“З людиною все добре, він зараз служить. Два дні він побував на збірному пункті, потім його закомплектували у військову частину, на яку він сам погодився. Йому дали вибір куди йти служити, повідомлення у військкомат, де він перебував на обліку, відправлено, що його взято на тимчасовий облік, і призвано до такої військової частини”, — сказала прес-секретар Одеського ТЦК.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button