Пригоди

"СБУ "вела" його 3-5 місяців", - Кім про підозрюваного у зраді екс-командира 73-го спеццентру

Сам Кім був в курсі всієї ситуації

Цей материал також доступний

Українські спецслужби декілька місяців «вели» колишнього командира 73-го морського центру ССО Едуарда Шевченка, який за даними слідства, працював на російські спецслужби та планував сприяти захопленню Очакова окупантами. Про це в інтерв’ю DetectorUA заявив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

«Це не несподіванка, ми вели його, Служба безпеки вела його ну місяців 3-5, я був в курсі всієї ситуації, і ми контролювали ту інформацію, яка витікає з міста, скажімо так. Це перше. По-друге, це не останній кейс, який опрацьовують Служба безпеку, контррозвідка та ГУР. Зараз по-іншому працють спецслужби та спецпідрозділи, принаймні в Миколаївській області. Я на 100% впевнений, що вони сконцентровані на військовій тематиці і показують дуже серйозні результати, тут я спокійний по Миколаївській області», – сказав він.

За словами Кіма, російська агентура в області буквально розвалилася в перші дні після повномасштабного вторгнення.

«Агентура як такова вона розвалилася в перші дні, окрім глибоких, яких не дуже велика кількість, це більше бажання чи віра самих громадян України в Радянський Союз, тобто, як в анекдоті «Дідусь, коли тобі краще було, сьогодні чи в 32-му? В 32-му. А чому, там же голод був, страшне? Я тоді молодий був»… Тому це більше не агентура, тому що та ж корупція в росії – гроші, які виділялися на створення цієї агентурної мережі, або розкрадалася, як тільки було розуміння, що не все так добре у росіян, ця агентура счезла», – сказав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button